Bács-Kiskun

2023.05.08. 10:42

Magyar nyelv és irodalommal elkezdődtek az írásbeli érettségi vizsgák – képekkel

A legtöbb diáknak hétfőn kezdődött el az érettségik sorozata magyar nyelv és irodalommal. Idén több mint 111 ezren érettségiznek országszerte. Emelt szinten pedig csaknem 1800-an adnak számot a tudásukról. A kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnáziumban a 119 tanuló érettségizik, 43 tanuló emelt szintű érettségi vizsgát tesz.

Pozsgai Ákos

Elkezdődött az érettségi

Fotó: Pozsgai Ákos

Hétfő reggel nyolc óra után a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium tornacsarnokában sorakoztak fel az érettségiző diákok, Téglás László igazgató adott tájékoztatást az érettségi vizsga menetéről, majd Gyirán Péter katolikus iskolalelkész lelki útravalója és a közös imádkozást követően a diákok az osztálytermekbe vonultak, ahol kilenc órakor magyar nyelv és irodalomból elkezdődött az írásbeli érettségi vizsga. 

A 2022/2023-as tanévben négy érettségiző osztály van az intézményben, három technikumi osztály, egy gimnáziumi osztály, összesen 119 tanuló érettségizik. Közülük 43 tanuló tesz emeltszíntű érettségi vizsgát, jellemzően egy tantárgyból. Van még további 12 olyan szakképzős tanuló, akik ismétlő, kiegészítő vagy szintemelő érettségiznek, ők elsősorban emelt színű vizsgára jelentkeztek, hogy a felsőfokú továbbtanuláshoz javítsák a felvételi pontszámukat – közölte Szabó Julianna igazgató-helyettes.

Fotó:  Pozsgai Ákos                                       

Az írásbelik kedden matematikával, szerdán pedig történelemmel folytatódnak. Ezután a nyelvi, a választott, illetve a szakmai tárgyak következnek egészen május 26-ig. A szóbeliket pedig júniusban tartják. Idén összesen 111 ezren vizsgáznak 1163 helyszínen. A vizsgákat most is a középiskolák és a kormányhivatalok szervezik, a lebonyolításban 3171 vizsgabizottság vesz részt. A felvételi ponthatárokat várhatóan július 26-án hirdetik majd ki. 

Fotó: Pozsgai Ákos                                                
Fotó: Pozsgai Ákos                                    

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában