Munkálatok

2023.05.11. 14:08

Lezárják az Átlós úti vasúti átjárót Kiskunhalason

Jelentős forgalmirend változásra kell számítani Kiskunhalason a Soroksár-Kelebia közötti vasútvonal fejlesztése kapcsán újabb szakaszába lépett munkálatok miatt. Az Átlós úti vasúti átjárót két hónapra lezárják a forgalom elől, a Batthyány utca és az 53-as számú főút csomópontjában ideiglenesen jelzőlámpás forgalomirányítás lesz, a Batthyány utcát lezárják a főút irányából, valamint a Batthyány utca felüljáróról levezető szakaszán a Majsai úti kereszteződésben is megváltozik a forgalmi rend.

Pozsgai Ákos

Az 53-as főút és a Batthyány utca kereszteződésében ideiglenesen jelzőlámpák irányítják majd a forgalmat

Fotó: Pozsgai Ákos

Újabb szakaszához érkezett a Budapest–Belgrád-vasútvonal építése Kiskunhalason, a vasútállomáson a felső vezetékeket és a tartó oszlopokat mostanra lebontották, a vágányok felét is felszedték és hozzákezdtek a kiszolgáló épületek bontásához, a munkálatok egyszerre zajlanak az állomás több pontján. Az Átlós úti vasúti átjárót május 15-től teljes szélességben lezárják a közúti járműforgalom elől két hónapra. Ebben az időszakban az átjárás nem lesz lehetséges a Városháza közleménye szerint.

Ezzel egyidőben több forgalmas csomópontban is jelentősen megváltozik az eddigi forgalmi rend, a Batthyány utca 53-as főút felőli végét lezárják, a Batthyány utcáról nem lehet majd kihajtani az 53-as főútra, és a főútról sem lehet a Batthyány utcára lekanyarodni. A kereszteződésben a szakemberek szerint jelentősen megnövekszik majd a forgalom, ezért ideiglenesen jelzőlámpákat állítanak fel, ennek szerelése megkezdődött.

A Szegedi útra tartó forgalmat ebben a kereszteződésben a felüljárón át a Majsai út felé irányítják, onnan lehet majd tovább hajtani a Szegedi út felé. A papírgyár melletti közlekedési csomópontban megváltozik a forgalmi rend, a felüljáróról érkező járműveknek lesz elsőbbségük és a Kiskunmajsa felől a városba érkező járműveknek STOP tábla lesz kihelyezve. A forgalomirányítás szervező szakemberek azt kérik, hogy a jelentősen megváltozó forgalmi rend miatt fokozott óvatossággal közelítse meg mindenki az említett forgalmi csomópontokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában