Hangverseny

2023.05.30. 18:57

Klasszikus és könnyebb műfajú művek is felcsendültek a jánoshalmi Szent Anna-templomban – galériával

Megtelt hallgatósággal pünkösdhétfő este a Szent Anna-templom, ahol a jánoshalmi Mithras Kórus és vendégei, a bajai Liszt Ferenc Kórus, valamint a Simply The Brass rézfúvós kvintett adott nagysikerű közös hangversenyt. Klasszikus és könnyebb műfajú kórus-, zongora- és rézfúvós művek hangzottak el.

Pozsgai Ákos

Klasszikus és könnyebb műfajú kórus-, zongora- és rézfúvós művek hangzottak el

Fotó: Pozsgai Ákos

Szép hagyomány Jánoshalmán, hogy a jeles egyházi ünnepek alkalmával rendszeresen ad koncertet a Mithras Kórus. Pünkösdhétfőn nem egyedül álltak a kórus tagjai a közönség elé, a hangversenyhez csatlakozott a bajai Liszt Ferenc Kórus, valamint a Simply The Brass rézfúvós kvintett is.

A bajai kórus előadásában felcsendültek John Leawitt, Ubi Caritas, Joseph M. Martin és a Nemzet művésze és más számos rangos zenei díjjal kitüntetett Kocsár Miklós művei. Vezényelt: Makkai Gézáné, zongorán kísért: Tetézi Gábor, piccolón játszott: Wolfrátné Tóth Mária.

A folytatásban a kamara-fúvószene kiváló képviselője, a a Simply The Brass rézfúvós formáció adott elő klasszikus és könnyebb műfajú darabokat. Tölgyesi Gábor trombitán, Fehérvári István trombitán, Maul Miklós Péter vadászkürtön, Huzsvay György harsonán, Szente Alfonz gergely tubán játszott.

A Mithras Kórus előadásában elsőként Kodály Zoltán Horati Carmen című műve hangzott el, majd Kossuth és Erkel díjas magyar zeneszerző, Szokolay Sándor Áldjuk Isten nagy kegyelmét című művét adta elő a kórus, szólót énekelt Juhászné Zelei Judit, zongorán kísért Kovács Judit. A folytatásban Mozart Ave Verum Corpus, majd Brendan Graham és Rolf Lovlan szerzőpáros több mint száz feldolgozást megért You Raise me Up című műve, utolsóként Carol Stephens Loria című műve volt hallható, vezényelt: Karsai Péter. 

A hangverseny zárásaként a két kórus hölgyeinek közös előadásában Mray Lynn Lightfoot Dona nobis pacem című dalműve hangzott el, vezényelt Makkai Gézáné. Majd a fúvósok és a férfiak is bekapcsolódtak, Charles Gounod C-dúr mise; Kyrie Glória és Nach Prucell Lobt den Herrn, valamint Charpentier Te Deum című művei hangzottak fel, vezényelt: Karsai Péter. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában