Megemlékezés

2023.05.17. 15:12

Katonai tiszteletadással emlékeznek a honvédőkre Kalocsán

A Magyar Honvédséghez kötődő kalocsai szervezetek; a Honvéd és Rendvédelmi Szervek Bajtársi Egyesülete, a Honvédség és Társadalom Kalocsai Baráti Köre, a Kalocsai Honvéd Kulturális Egyesület, a Kalocsai Légvédelmi Katonák Hagyományőrző Köre és a 24. Harckocsi Ezred Baráti Kör Egyesület közös megemlékezést tart csütörtökön a város több helyszínén.

Tapodi Kálmán

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A szervezetek vezetői, illetve képviselői koszorút helyeznek el 10 órakor a Batthyány-kormány emlékhelyén, a Negyvennyolcasok terén álló szoborcsoportnál. A sétálóutcában , a Kalocsa Katonaváros térplasztikánál, 10:15-kor koszorúznak. A felújított és áttelepített Hősök szobránál 10:45-kor, a Magyar Hősök Napja alkalmából, emlékeznek azokra a katonákra és civilekre, akik életüket áldozták Magyarországért. A Csilás-parkban lévő honvédelmi emlékhelyen 11 órakor, a helyőrségben 1938-2015 között állomásozott katonákra emlékeznek. A helyszínváltások díszelgő alegység vezetésével és katonazenekar kíséretével, gyalogmenettel történnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában