Összefogás

2024.06.01. 17:38

Jubileumi faültetést tartottak Kecskeméten a Református iskolánál – galériával

A nyár első napján már korán reggel összegyűltek a Kecskeméti Református Általános Iskola tanulói, hogy összefogással fát ültessenek az iskola elmúlt 30 éve előtt tisztelegve.

Orosz Fanni Flóra

Reggel kilenc órakor kicsik és nagyok fehér pólóban, kezükben cserepes virággal várták, hogy együttes erővel megszépítsék a Kecskeméti Református Általános Iskola előtti zöld területet. Az ültetés apropóját az iskola fennállásának jubileumi 30. évfordulója adta. A reggelt az első zsoltár első verseivel közösen indították.

faültetés, jubileum, iskola
Összesen 31 osztály 55 képviselője 155 cserepes növény ültetett el.
Fotó: Bús Csaba

Kuti József lelkész hangsúlyozta, hogy a Bibliában is számos alkalommal megjelenik a fa szimbóluma, viszont az is fontos szempont, hogy hova ültetik. A folyóvíz mellé ültetett fa például az Isten igéjét követő embert szimbolizálja. A szombati faültetésnél a különbség az, hogy míg a folyópart menti fát nem szükséges gondozni, hiszen a víz automatikusan eljut hozzá, addig az iskola előtt a diákok és tanárok együttes munkával fogják ápolni.

Összesen 31 osztály 55 képviselője 155 cserepes növény ültetett el. Az iskola fáját a város polgármestere Szemereyné Pataki Klaudia, az intézmény igazgatója, Tóth Attila és Kuti József lelkész helyezték állandó helyére.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában