Jóvátételi program

2023.05.12. 12:17

Fogvatartottak vágták a füvet a Csetényi Élményparkban

A Sóstó után a Csetényi Élményparkban, a karbantartásban kapott segítséget a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézettől a Városmenedzser Kft. A jóvátételi program keretében a fogvatartottak elsősorban állagmegóvási munkákat végeznek a város területén.

Pozsgai Ákos

Fotó: Fülöp Róbert polgármester Facebook-oldala

A Csetényi Élménypark szerdán, csütörtökön és pénteken csak délután 14 órától fogad látogatókat. Ugyan a park közösségi oldalán megjelent közleményéből nem derül ki, hogy miért korlátozták a délutáni időszakra a látogatási időt, Fülöp Róbert polgármester közösségi oldalán csütörtök este közzétett tájékoztatás szerint a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetből érkezett fogvatartottak vágták a megnőtt gyomnövényeket a park területén.

Az önkormányzat együttműködési megállapodást kötött még áprilisban a büntetés-végrehajtási intézettel arról, hogy a jövőben közösen dolgoznak a város természeti és épített kincsei környezetének megóvásán. A jóvátételi program keretében a fogvatartottak elsősorban állagmegóvási munkákat végeznek a város területén, állapodott meg Fülöp Róbert polgármester és Kuris István László alpolgármester Hinkel Tamás büntetés-végrehajtási alezredessel, a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnokával. A fogvatartottak áprilisban, a Sóstó környéki parkban kezdték meg a büntetés-végrehajtási-intézeten kívüli jóvátételi munkát.  

Fotó: Fülöp Róbert polgármester Facebook-oldala

– A részben szimbolikus, mégis komoly eredményt felmutatni képes program elsődleges célja, hogy a fogvatartottak felelősségérzete erősödjön, aki erre nyitott, végezhessen jóvátételi munkát a társadalom számára. A fogvatartottak közül azok, akik megfelelnek az ide vonatkozó legszigorúbb biztonsági szabályoknak, önként vehetnek részt a programban egy komoly kiválasztási procedúrát követően. Fontos azonban, hogy a város közössége is elfogadja a munkájuk eredményét, ezzel is elősegítve a szabadulásuk utáni visszailleszkedésüket a társadalomba – hangsúlyozta egy korábbi cikkünkben Kuris István László alpolgármester.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában