Weisz Árpád

2023.05.01. 20:15

Focitornával őrzik a legendás futballedző emlékét Solton – galériával

Hetedik alkalommal rendezték meg Solton a tizenegy éves korosztály számára a Weisz Árpád futball emléktornát a városi majálison. Tizenegy csapat, mintegy száznegyven játékosa mérte össze erejét.

Lecsés P. Anna

Hetedik alkalommal rendezték meg az emléktornát

Fotó: Lencsés P. Anna

Joó Mihály a Petőfitelep Jövője Egyesület elnöke elmondta, hogy egyesületük hozta létre a futballtornát, a Solton született kiváló sportember emléke előtt tisztelegve. Szeretnék Weisz Árpád nevét, aki válogatott magyar labdarúgó, majd az Internazionale, ezt követően a Bologna legendás edzője volt a múlt század harmincas éveiben, minél szélesebb körben megismertetni, elsősorban a fiatalokkal. Az elnök kitért arra, hogy 2018 óta már társrendezőkkel, a Vécsey Károly Művelődési Házzal és a Solti Futballklubbal együtt rendezik meg az eseményt. Osztoznak a feladatokon, a pályát a Solti FC, a programot a művelődési ház és a résztvevők ellátását a Petjes végzi. Sok pozitív visszajelzést kapnak, amelyet az is igazol, hogy szívesen jönnek el a csapatok a solti tornára.

Az esemény ünnepélyes megnyitóval indult, a Solti Ifjúsági Fúvószenekar közreműködésével. Németh István Solt város polgármestere köszöntötte a csapatokat, majd a résztvevők, a sportöltöző falán elhelyezett fekete márvány emléktáblánál koszorúkat, illetve a megemlékezés kövét helyezték el a legendás edző tiszteletére.

A tornán résztvevő csapatok, a Budapesti MC, a Budakalász MSE, a Dunaújvárosi PASE, a Kerekegyházi SE, a Kiskőrösi LC, a Méhecskék SE Kalocsa, a Paksi FC, a Soltvadkerti TE, a Soroksár SC, a Szilády RFC Kiskunhalas és a házigazda Solti FC voltak.

A hajtós mérkőzések után, az eredményhirdetés előtt, a fiatal labdarúgók még egy jóhangulatú kötélhúzásban is összemérték erejüket a Solti Bikák kötélhúzó csapat vezetésével.

A hetedik alkalommal megrendezett emléktorna győztese a Soroksár SC lett, második a Budakalászi MSE, harmadik a Budapesti MC. A legsportszerűbb csapat címet a Solti FC kapta. A torna gólkirálya Farkas Rómeó lett a Soroksár SC csapatából. A legjobb játékos Ónodi Áron a Budapesti MC-ből, a Legjobb kapus címet Petri-Négele Balázs a Budakalász MSE csapatából érdemelte ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában