Hírösszefoglaló

2023.05.04. 17:53

Ezek a legfontosabb kecskeméti hírek május 4-én

Olvassa el a legfontosabb kecskeméti híreket!

Baon.hu

Újabb szakaszt zárnak le az Izsáki úton

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatát arról tájékoztatta a kivitelező, hogy Kecskeméten, az 52-es számú főút négynyomúsítási munkái tovább folytatódnak. Az út jobb oldalán, a Katona József Gimnáziumtól a Mercedes Benz Sport Akadémiáig tartó szakaszon ideiglenes elkorlátozással, új építési szakaszt zárnak el a forgalom elől. A jelenleg kiépített forgalomkorlátozás átfordításával május 8-án kezdődik meg az új munkaterület elzárása – közölte a kecskeméti önkormányzat. Az érintett szakaszon a munkavégzés várhatóan 2023. augusztus közepéig tart.

Áthelyezik a buszmegállót Kecskeméten

Ideiglenesen áthelyezik a Gyöngyvirág utcai autóbusz megállóhelyet május 9-én Közműépítés miatt a kecskeméti Szent István körút 9/B szám előtt lévő, Gyöngyvirág utcai autóbusz megállóhelyet a kivitelező május 9-én kedden ideiglenesen áthelyezi a 13. számú ház elé, mintegy 90 méterre eredeti helyétől – tájékoztatott közleményében az önkormányzat.

Már a végéhez közeledik a földmunka az M44-esen

Már a végéhez közeledik a földmunka az M44-es gyorsforgalmi út Szentkirály-Kecskemét szakaszán, amely a Duna Group International Útépítő Kft. (korábbi nevén Hódút Kft.) generálkivitelezésében valósul meg – számolt be az építkezésről a magyarepitok.hu portál információi alapján a Petőfi Népe. Mint közzétették: a 32,2 kilométeres szakasz a Békéscsaba gyorsforgalmi elérhetőségét megteremtő M44-es legutolsó projektjeként épül meg az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában. A projekt egyik jelentős elemeként nemrég sikeresen lezajlott az M44-es és a Kecskemétet Nagykőrössel összekötő 441-es különszintű csomópontjánál épülő híd gerendáinak a beemelése.

KAFF, az ország legnagyobb animációs fesztiválja

Június 21–25. között tartják a Kecskeméti Animációs Filmfesztivált. 32 ország 420 alkotása közül az előzsűrik már kiválasztották a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál versenyprogramját. Nyolc film jutott be az egész estés animációk versenyébe, ezeken kívül hét európai tv-speciál, 18 európai és 13 magyar tv- sorozat – többek között a Cigánymesék, a Magyar szentek vallomása, a Bab Berci kalandjai, a Bogyó és Babóca és a Puskás Öcsi és barátai –, 19 magyar rövidfilm, 26 magyar alkalmazott animáció – reklámspotok, videoklipek, szignálok és rendelt rövidfilmek –, valamint 28 magyar diákfilm versenyez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában