Gyermeknap

2023.05.22. 18:00

A mártonszállási városrész gyerekeinek kedveskedett a bajai egyesület

A mártonszállási közösségi ház udvara gyerekkacajtól volt hangos a napokban. A városrészben a civil összefogásnak köszönhetően gyereknapot szerveztek. Ugrálóvárral, arcfestéssel és népi játékokkal várták a környékbeli gyermekeket.

Márton Anna

Arcfestéssel is várták a környékbeli gyermekeket.

Forrás: Beküldött fotó

A Lakhandiért Egyesület hét évvel ezelőtt alakult, tagjai helyi lokálpatrióták, akik aktívan részt is vesznek a településrész közösségi életében. Minden évben megrendezik a gyerek- és családnapot, ahová a fiatalok mellett a szülőket és a nagyszülőket is várják. 

Forrás: Beküldött fotó

A vidám programot az önkormányzat kulturális bizottságának sikeres pályázata támogatta, amit a civil szervezet önerejéből kiegészített. Légvárakat bérelték, a fából készült játékokat és a sörpadokat a Bácsszentgyörgyi Játékgyár ajánlotta fel. Évente négy programot szerveznek a lakosoknak, melyekből kettőt pályázati forrásból tudnak finanszírozni, a többit a helyi lakosok összefogásából valósítják meg.

Az ugrálóvár ismét nagy sikert aratott
Forrás: Beküldött fotó

Kovács Csaba, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője rendszeres látogatója a körzetéhez tartozó városrészben zajló eseményeknek. Tíz éve képviseli a mártonszállási lakók érdekeit, lehetőség szerint mindig próbál segíteni. Gyakori problémát jelent a térségben az utak járhatatlansága, ebben is próbál közbenjárni az illetékeseknél. Ebben a körzetben közel ötven kisgyermek él, ezért a mártonszállási közösségi ház udvarán a képviselői költségből baba-mama hintát, bölcső- és mérleghintát tervez vásárolni. Kicseréli a kosárlabdapalánkot, mert a jelenlegi használhatatlan. Továbbá két új padot is kihelyeznek, hiszen a helyszínen miséket, rendezvényeket is tartanak, a cél az, hogy a várakozó idősek megpihenjenek.

Forrás: Beküldött fotó

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában