Beruházás

2023.05.06. 13:23

A kakasfőző fesztiválon avatták fel az új multifunkciós sportpályát Ballószögön – galériával

Ballószög sportcentruma szombaton ismét megtelt: hatvan csapat főzött a kakasfőző fesztiválon, miközben felavatták az új multifunkciós sportpályát. A helyiek ismét bizonyították: közösségi összetartásuk példaértékű.

Sebestyén Hajnalka

A képen balról: Kicsiny László, a Bács-Kiskun Vármegyei Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője, Kerényi János a Fidesz régiós igazgatója és Somogyi Lajos, ballószögi polgármester

Fotó: Bús Csaba

Pezsgő közösségi élet lehetne az egyik védjegye Ballószögnek. Minden helyi rendezvényen nagy számban vesznek részt a helyiek. Most sem volt ez másképp, szombaton a VII. Kakasfőző Fesztiválon. 

Már kora reggel megkezdődött a gasztronómiai verseny, minden eddiginél többen, hatvan csapat készítette a pörkölteket. A megnyitó műsorban Somogyi Lajos polgármester köszöntötte elsőként a fesztiválra érkezőket, majd Kerényi János a Fidesz régiós igazgatója. 

A megnyitó részeként adták át az új rekortán multifunkciós sportpályát, mely a megyei önkormányzat által koordinált TOP Plusz program keretében valósulhatott meg, közel 50 millió forintból. Négy sportágra alkalmas: kézilabda, röplabda, tenisz, valamint streetball/kosárlabda. Ennek kapcsán Kicsiny László, a Bács-Kiskun Vármegyei Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője megjegyezte: Ballószög dinamikus és sportos település. A most elkészült sportpálya is ezt segíti, mely immár az új TOP Plusz keretében készülhetett el. 

A Kakasfőző verseny zsűrijének elnöke, Mari János hartai kolbászmester elmondta: a finom magyar étkek mellett nagy pozitívuma a fesztiválnak, hogy itt személyesen is beszélgethetnek az emberek, barátságokat köthetnek. A főzés kapcsán pedig hangsúlyozta: nem híve az ételek újragondolásának, ő továbbra is a hagyományok tiszteletét tartja fontosnak. Egy kakaspörkölt pedig vagy jó vagy nagyon jó, de mindenképpen finom. 

A fesztivál egész nap zajlik, egymást érik a színpadi műsorok, melyek része a májusfa megtáncoltatása a Ballószögi Kincsecskékkel.

A nagyközséget az a megtiszteltetés érte, hogy a Kossuth Rádió Országjáró Délelőtt és Országjáró Délután műsorai Ballószögről jelentkeztek be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában