Magyar költészet napja

2023.04.11. 19:11

Petőfi 850 művét olvassák fel Kiskőrösön

A magyar költészet napja tiszteletére az idén is versmaratont rendeztek Kiskőrösön. Kedd reggel 8 órától Petőfi Sándor közel 850 művét olvassák fel szerda este 20 óráig a kiskőrösi irodalomkedvelők a múzeum kiállítótermében.

Barta Zsolt

A felvételen a versmaratonon résztvevők éppen a János vitézt olvassák

Fotó: Barta Zsolt

Boldoczki Sándorné Tünde nyugalmazott pedagógus szervezte meg a résztvevők csoportját. Mint mondta, 2010 óta tartanak ilyen rendezvényeket. Korábban József Attilára, és persze Petőfi Sándorra emlékezve olvastak fel a jelentkezők költeményeket, de egy-egy évforduló alkalmából más költőket is felidéztek a neves napokon.

 Most abból a kötetből olvastak fel, amelyet a város vezetése azoknak az újszülötteknek ad át, akik minden évben a költővel azonos napon születnek, azaz január 1-jén. Ottjártunkkor az olvasók éppen a János Vitéz című mű fejezeteit olvasták fel a közönség előtt a múzeum galériájában. Kedden a felnőttek, míg szerdán már a diákok is bekapcsolódnak a felolvasó maratonba. Éjszaka is tart a versek szavalása, olvasása – mondta Boldoczki Sándorné.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában