Hagyomány

2023.04.24. 17:31

Kerékpáros kereszttúrát szerveztek Kiskunfélegyházán

Már hagyomány, hogy a kiskunfélegyházi református és evangélikus hívek minden évben egy közös kerékpártúrán látogatják végig a településen és környékén található út menti kereszteket. Idén közel harminc résztvevő emlékezett ezen a módon Krisztus kereszthalálára.

Lizik-Varga Katalin

A kerékpáros kereszttúra résztvevői a Bankfaluból indulva a Kőrösi úton kerékpároztak végig

Fotó: Lizik-Varga Katalin

Ugyan a túrát nagypéntekre tervezték, az időjárási viszonyok miatt azonban időpontot módosítottak, így az elmúlt hétvégén, szép napsütéses időben tekerhettek összesen 26 kilométert a túrázók. 

A kerékpáros kereszttúra résztvevői a Bankfaluból indulva a Kőrösi úton kerékpároztak végig, ahol összesen négy keresztnél álltak meg rövid éneklésre és imádkozásra. Egy bibliai idézetet is elhelyeztek a keresztek lábánál, hogy azok is el tudják olvasni, akik esetleg ezeken a helyeken állnak meg elmélkedni. 

Azoknak, akik gyermekekkel indultak útnak, egy rövidebb, összesen hat kilométeres útvonalat is kijelöltek a szervezők
Fotó: Lizik-Varga Katalin

A túra útvonala 20 kilométer volt, ezt a részvevők többsége gond nélkül teljesítette. Azoknak, akik gyermekekkel indultak útnak, vagy nem vállaltak hosszabb túrát, egy rövidebb, összesen hat kilométeres útvonalat is kijelöltek a szervezők, így voltak, akik később csatlakoztak a biciklis menethez. 

Fotó: Lizik-Varga Katalin

A kerékpáros kereszttúra szabadtéri istentisztelettel ért véget a Templomdombnál, ahol Hatvani Zsófia lelkipásztor beszélt az emléktúra résztvevőinek Jézus haláláról és a feltámadás reménységéről. Ezt követően Varga Katica előadóművész, a gyülekezet kántora vezetésével dicsőítést tartottak. A nap végén így nemcsak a napsugarak, de a dallamok is melengették a szíveket.

Fotó: Lizik-Varga Katalin

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában