Talpon a magyar

2023.04.05. 15:20

Ingyenes mobiljáték készült Petőfiről Bács-Kiskunban – videóval

A napokban jelent meg az az új mobiljáték, melyben Petőfi bőrébe bújva lehet kokárdákat, vagyis pontokat gyűjteni. Az izgalmas Talpon a magyar! című applikáció, melyet Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója kapcsán készíttetett Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata, ingyenesen letölthető a Google Play áruházból és az APP Store-ból. Az applikációt egy kisfilm segítségével is népszerűsítik, melyből egy-egy felhasználó tapasztalatait látva, még jobban megismerhetjük a játékot.

Lizik-Varga Katalin

A Talpon a magyar! bárki számára ingyenesen letölthető

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Idén januárban ünnepeltük hazánk egyik legnagyobb költőjének, és Bács-Kiskun vármegye legjelentősebb irodalmi alakjának, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulóját. A bicentenárium kapcsán Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata kifejezetten nagy hangsúlyt fektet arra, hogy Petőfi életművét, és üzenetét a fiatalabb generációk számára is eljuttassa. Ezért is készítettek egy „endless runner” típusú mobiljátékot, amelynek segítségével bárki Petőfi bőrébe bújva gyűjthet pontokat.  

Az okostelefonokra és tabletre optimalizált PixelArt-játék során a Petőfi-karakternek egy végtelenített pályán kell minél messzebbre eljutnia, miközben kokárdákat gyűjt és akadályokat kerül ki. A fejlesztési munka közel fél évig tartott. 

– Egy valóban szórakoztató játékot szerettünk volna létrehozni, amit minden korosztály élvezhet. Ez egy olyan játék, amivel akkor is lehet játszani, ha csak néhány perced van kikapcsolódni. Nincs klasszikus értelemben vett vége – a saját és mások korábbi pontjainak megdöntése, új rekord felállítása mindig cél lehet – árulta el Ripcse Péter, Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának rendszergazdája. Azt is hozzátette, hogy a Talpon a magyar! a klasszikus videójátékok idejét idézi meg kinézetével és a játékmenettel egyaránt.   

A Talpon a magyar! bárki számára ingyenesen letölthető a Google Play áruházból és az APP Store-ból. A játék megálmodói bónusz meglepetéstartalmakkal is készültek. Például minden elért fontosabb szint után maga Petőfi, vagyis a költőt megszemélyesítő színművész Bánföldi Szilárd üzen a játékosoknak. A későbbiekben azt ígérik, hogy nyereményjátékokkal is találkozhatnak a játék letöltői.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában