Napirendi pontok

2023.04.12. 18:00

Fontos döntéseket hoztak a bajai képviselők a rendkívüli testületin

A bajai városatyák több fontos napirendet tárgyaltak a napokban megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésen. Döntés született többek között a Baja Energetika Kft. ügyvezetői megbízásával kapcsolatban, amely, mint arról korábban mi is beszámoltunk, nagy port kavart a testületben.

Márton Anna

A napirenden lévő pontok között szerepelt többek között az ipari parkban lévő ingatlan értékesítése is

Fotó: Márton Anna / archív-felvétel

A napirendi pontok között szerepelt az ipari parkban lévő ingatlan értékesítése is. A meghirdetett ingatlanra csak egyetlen cégtől érkezett érvényes ajánlat. Hajdú Miklós alpolgármester az ülésen azzal érvelt, hogy a vállalkozás beruházást tervez, a városnak pedig 85 millió forint bevételt jelentene az eladás.

Ezzel kapcsolatban a Fidesz-KDNP frakciójának álláspontja továbbra is változatlan. Úgy fogalmaztak, hogy: „Amíg több tízmilliós nagyságrendben fizetjük Nyirati Klára tanácsadóit a városházán, akik érdemi munkát nem igazán tudnak felmutatni úgy, hogy közben önkormányzati cégektől technikai dolgozókat bocsátanak el, addig ne úgy próbálja a baloldali városvezetés növelni a bevételeket, hogy kiáruja a város vagyonát. Ez számunkra elfogadhatatlan megoldás, ez nem felelős városvezetés.” 

Az előterjesztést nem fogadta el a testület.

A Baja Energetika Kft. ügyvezetői megbízásával kapcsolatban a Fidesz-KDNP frakció három kérdést intézett Nyirati Klára polgármester asszonyhoz. Arra keresték a választ, hogy kinek a felelőssége az, hogy már a harmadik önkormányzati cég ügyvezetője mond fel a polgármester idején, illetve miért nem írtak ki pályázatot már több hónapja a cég ügyvezetői posztjára. Továbbá az is kérdés volt, hogyan működhetett egy önkormányzati cég úgy, hogy nem volt az ügyvezetőjének helyettese, aki az ügyvezető távollétében jogosult a cég képviseletére.

A Fidesz-KDNP csoport közösségi oldalán közzé tette ezzel kapcsolatban, hogy a kérdésekre Nyiraty Klára személyeskedéssel válaszolt, érdemi választ nem adott. „Álláspontunk szerint ezekben kizárólagos felelőssége van polgármester asszonynak, aki a bajai polgárok érdekeinek képviselete helyett kizárólag a saját pártpolitikai csatározásaival foglalkozik.”

A Baja Energetika Kft. ügyvezetői megbízásával kapcsolatban a Fidesz-KDNP frakció javasolta, hogy Milyacski Mátét egy év határozott időre nevezze ki a testület a cég élére. A városvezetés eredetileg csupán két hónapra bízta volna meg a szakembert, de végül Nyirati Klára polgármester előterjesztőként befogadta a módosító javaslatot, és annak elfogadásával végre megoldódott a Baja Energetika Kft. körül kialakult méltatlan állapot.

Csubákné Besesek Andrea önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) örömmel tájékoztatta lapunkat, hogy az általuk javasolt köztisztviselői illetményalap emeléséről szóló határozatot, amely a polgármesteri hivatal dolgozóinak illetményalapjának 57975 forintra emeléséről szól, elfogadta a testület, és januárig visszamenőleg megemelik a dolgozók bérét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában