Dunapataj

2023.04.23. 16:40

Csütörtökön nyit az új sport- és szabadidőközpont Dunapataj-Szeliden

A május 1-jéhez köthető hosszú hétvégén már teljes kapacitással üzemelő, az uniós és önkormányzati forrásból megvalósított, Bowling Center névre keresztelt központ az üdülőfalu történetében mérföldkőnek számít. Célja, hogy szezontól, időjárástól függetlenül egész évben Szeliden marasztalja, illetve oda vonzza a látogatókat.

Zsiga Ferenc

Fotó: Zsiga Ferenc

– Az új létesítménnyel azt is jelezni szeretnénk, hogy Szeliden nem csak sétálni, kerékpározni, horgászni, természeti csodákban gyönyörködni tud a látogató, hanem immár időjárástól, napszaktól függetlenül tudja aktívan eltölteni a szabadidejét. A létesítményben három felnőtt és egy gyermek bowlingpálya található, hogy a felnőttek mellett a baráti társaságok, családok kisebb tagjai is élvezni tudják a szolgáltatást. Emellett egy játéktermet is kialakítottunk, amelyben a társasjátékon, biliárdon, a csocsón, a táncon keresztül a léghokiig minden megtalálható, ami a kellemes időtöltést tudja biztosítani. Mindezek mellé egy büfét is létrehoztunk a szükséges kiszolgáló egységekkel, kulturált vendégtérrel, hogy aki megszomjazik, megéhezik, egy szendvicset, üdítőt, kávét, egy pohár sört is el tudjon fogyasztani– nyilatkozta hírportálunknak Dusnoki Csaba polgármester.

A létesítmény a Belügyminisztérium 340 millió forintos támogatásából és mintegy 60 millió forint önkormányzati önerőből valósult meg. A sport- és szabadidőközpontot a következő, minimum három évben az önkormányzat tulajdonában lévő cég működteti. Most elsősorban nem a bevételre, hanem arra helyezik a hangsúlyt, hogy a helybélieknek, a járás, a térség lakóinak, az üdülő vendégeknek egy téli-nyári közösségi helyet biztosítsanak, a már megvalósított fejlesztések, például a Kalocsai járás egyetlen fedett szabadtéri színpada, új kerékpár-utak, játszóterek mellett, ezzel is növeljék Szelid és Dunapataj idegenforgalmi vonzerejét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában