Kiskunfélegyháza/Budapest

2023.04.14. 13:44

Aranydiplomát kapott a Batthyány Lajos Általános Iskola Kicsinyek Kórusa

Arany minősítést szerezett a Budapesti Nemzetközi Kórusverseny és Fesztiválon a Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola Kicsinyek Kórusa, amelyet Nagyné Mészáros Erika vezényelt és Pocskai Roland kísért zongorán – számolt be az örömhírről Bense Zoltán, iskolaigazgató.

Vajda Piroska

Arany minősítést ért el a kórus

Fotó: Kapott fotó

A részletekről elmondta, hogy az Interkultur Hungaria idén 18. alkalommal rendezte meg a Budapesti Nemzetközi Kórusversenyt és Fesztivált, amely április 2. és 5. között zajlott a Magyar Zene Házában és a Művészetek Palotájában. Az elmúlt napokban 10 külföldi és 18 magyar kórus váltotta egymást a Magyar Zene Háza Koncerttermében.

Bense Zoltántól megtudtuk azt is, hogy a rendezvényt 1988-ban hívták életre, amely azóta a nemzetközi kórusvilágban hatalmas tekintélyt vívott ki magának. Az eseményen a hazai és nemzetközi kórusvilág kiváló énekkarai vesznek részt, akik a verseny mellett megismerik egymást és egymás kultúráját. Az esemény megálmodója és művészeti vezetője, Hollerung Gábor Liszt Ferenc-díjas karmester, érdemes művész, aki saját kórusával, a Budapesti Akadémiai Kórustársaság tagjaival rendezte meg első alkalommal a találkozót. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában