Beruházás

2023.04.29. 12:56

Adományokból vásárolt új, korszerű takarítógépet adtak át a halasi kórházban

Egy közel húszéves, elavult gépet vált ki az az új takarítógép, amit péntek délelőtt adtak át a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban. A berendezés hatvan takarítónő napi munkáját fogja megkönnyíteni, 1,8 millió forintba került, amelyhez a HIT Gyülekezete kiskunhalai csoportja és a „Jobb műszer, kevesebb szenvedés” Alapítvány támogatásával jutott hozzá az intézmény.

Pozsgai Ákos

A berendezés hatvan takarítónő napi munkáját fogja megkönnyíteni

Fotó: Pozsgai Ákos

A halasi kórház főigazgatójának hat évvel ezelőtti kinevezésekor a legsürgetőbb ötpontos cselekvési programjának második pontja volt, hogy a kórház tisztaságát maximalizálni kell.

 – Azt gondolom, hogy ez egy olyan kritikus pont egy kórház életében, amely szakmailag és a kórházi fertőzések megelőzése, valamint a betegelégedettség mérése kapcsán kiemelt szempont – hangoztatta az átadón dr. Szepesvári Szabolcs.

A halasi kórház területe közel 34 ezer négyzetméter, amit jelenleg hatvan takarítónő tart tisztán kézi takarítószerszámokkal és egy közel húszéves, rendszeresen javításra szoruló tisztítógéppel. Ez a gépet váltja ki a most kapott, több mint 1,8 millió forintért vásárolt, több funkciós modern takarítógép, amely jelentősen javítja majd a takarítók munkakörülményeit.

– A használatához nem kell komoly fizikai erő, fél kézzel meg lehet mozdítani, egy dzsojsztikkal könnyen kezelhető – mondta el Hidasi Mária, a halasi kórház központi takarítószolgálatának csoportvezetője.

– A HIT Gyülekezet tagjai számára fontos a társadalmi szerepvállalás, az olyan mindenkit érintő ügyek támogatása, mint például az egészségügy – fejtette ki Kiss Mónika, a HIT Gyülekezete kiskunhalasi csoportjának képviselője, aki elmondta, hogy a gyülekezet tagjai által összeadott egymillió forintot szabad felhasználással ajánlották fel a kórház vezetőségének, hogy arra költsék a támogatást, amit a legfontosabbnak tartanak.

A takarítógép árát a halasi kórház a „Jobb műszer, kevesebb szenvedés” Alapítványa további 800 ezer forinttal egészítette ki, így sikerült megvásárolni.

– Az alapítvány adományokból működik, cégek, magánszemélyek, gyógyszergyárak, egyházak és önkormányzatok adományaiból tudunk gazdálkodni. Az elmúlt években közel 16 millió forint értékben tudunk eszközöket vásárolni a kórház számára. Az alapítvány célja az egészségügy javítása, az egészégügy körülményeinek jobbá tétele – mondta Varjú József, az alapítvány háromfős kuratóriumának tagja. Rámutatott: a konkrét segítségnyújtás a legtöbb esetben orvosi és más eszközök beszerzésében nyilvánul meg, de a kórházi alapítvány támogat egészségügyi szakmai rendezvényeket, továbbképzéseket és a kórházi dolgozók munkakörülményeit segítő beszerzéseket is. Elmondta azt is, hogy az idei személyi jövedelemadó 1 százalékból érkező felajánlásokat egy csecsemő hallásvizsgáló készülékre szeretnék fordítani, ami 5,2 millió forintba kerül. Ennek az összegnek az egyharmada már az alapítvány számlájára célzottan megérkezett. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában