Ellenőrzés

2023.04.18. 19:53

A KTE mérkőzésére kaptak jegyet a szabályosan közlekedők Kecskeméten − galériával, videóval

Jó délutánjuk volt a kecskeméti Városföldi úton autózóknak, miután a rendőrség az országos bajnokságban menetelő KTE futballistáival közösen ellenőrizte azt, hogy szabályosan közlekednek-e az autósok. A rendőr-focista ellenőrzési csoport kiemelt figyelmet fordított a biztonsági öv használatára. Megérte szabályosan és a saját testi épséget óvva közlekedni, mert akiknél mindent rendben találtak, a játékosoktól tiszteletjegyet kaptak a KTE Paks elleni április 28-i mérkőzésére. Aki szabálytalan volt, azzal szemben még a különleges akcióban sem volt elnézés, és jegy helyett csekkel távozhatott.

Horváth Péter

Fotó: Horváth Péter

Galambos Gyula alezredes, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának osztályvezetője elmondta, hogy kiemelt céljuk a közlekedésbiztonság növelése és a közúti balesetek megelőzése, vagy bekövetkezte esetén a sérülés fokának mérséklése. Ez utóbbihoz elengedhetetlen életmentő eszköz a biztonsági öv, melynek használatát hangsúlyosan ellenőrzik a rendőrök. 

Múlt héten négyoldalú megállapodást kötöttek a Kecskeméten működő sport egyesületekkel, a KTE futballcsapatával,  a kosárlabda csapattal és a Kecskeméti Junior Sport Egyesülettel. A keddi akció az első volt a sorban, amit a sport szereplőkkel közösen végeznek. Az osztályvezető hangsúlyozta, hogy az akció elsősorban a balesetmegelőzést szolgálta, és az sport szervezetekkel kötött együttműködés jó út ahhoz, hogy a szélesebb társadalmat is elérjék ezzel a fontos témával.

Dr. Filus Andor, a KTE ügyvezetője üdvözölte a kezdeményezést, mely mögé teljes mellszélességgel beálltak, mint tették azt korábban számos esetben. Hozzátette, hogy a KTE kimagasló teljesítménye nyomán reflektorfénybe került a csapat, így több szurkolóhoz és közlekedő juthatnak el, felhívva figyelmüket a biztonságos közlekedésre.

Fontos megemlíteni, hogy érdemes továbbra is bekapcsolt biztonsági övvel közlekedni Kecskemét területén, mert − a nyilvánvaló életmentő szerepe mellett − a rendőrség és a KTE jövő héten is folytatja akcióját, még két nap és két helyszínen találkozhatnak velük az úton lévők. A közös ellenőrzés három napja alatt összesen 150 tiszteletjegyet osztanak ki a futballisták.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában