Petőfi szavalóverseny

2023.03.17. 20:10

Versmondók vetélkedtek Solton

Több, mint harminc éves hagyomány Solton, a Tavaszi Napok keretében megrendezett Duna-melléki Petőfi szavalóverseny.

Lencsés P. Anna

Fotó: Huber Ágnes

Farkas Beáta a Vécsey Károly Művelődési ház és Könyvtár igazgatója, a verseny szervezője elmondta: – Ebben az évben harminchárom általános iskolás nevezett be Soltról és Dunaföldvárról a nagy hagyományokkal rendelkező versenyünkre. A megmérettetés négy korcsoportban zajlott, ahol a versmondók, egy szabadon választott magyar költő versét mondták el. A Petőfi emlékévre tekintettel többen is Petőfi Sándor versei közül választottak.

Fotós: Huber Ágnes

 –A zsűri elnöke, Papp Róbert, Kalocsán élő író, költő és zenész volt, aki a délutáni versenyt megelőzően rendkívüli irodalom órát is tartott az alsósoknak, ahol saját és több magyar költő versét mondta el, illetve megzenésítve adta elő nagy sikerrel a gyerekeknek. A délutáni versmondó versenyen Papp Róbert mellett két solti nyugdíjas pedagógus, Zentai Gáborné és Véginé Vajda Judit díjazta a legjobbakat. A zsűri tagjai kiemelték, hogy minden résztvevő alaposan felkészülve, magas színvonalon mondta el a kiválasztott verset– foglalta össze Farkas Bea igazgatónő.

Az eredmények:

1-2. osztályban első helyezett lett Szabó Zonga, második Bolya Laura, harmadik Kiliti Noémi. Különdíjat kapott Solymosi Ádám.

A 3-4. osztályosok közül az első helyen végzett Gál Gréta, a másodikon Garai Emma, a harmadik helyen Végi Violetta. Különdíjas lett Proics Barnabás.

5–6. osztályban első helyet érdemelt Kovács Dorka, másodikat Bagdi Emese, harmadikat Balogh Lilla. Különdíjas lett Hosszú Zita.

A 7–8. osztályosok közül első lett Hegedűs Fanni, második Végh Krisztián, a harmadik Horváth Petra. Különdíjat kapott Korsós Alexa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában