Kecskemét

2023.03.22. 16:58

Szamurájkard is előkerült a népkonyhán – galériával

Második alkalommal rendezik meg a Yamato Budo Gálát, a japán tradíciók és harcművészetek napját. Ennek apropóján tartott előadást Prikkel Antal a Wojtyla népkonyháján. Bemutatójában japán harcművészeti eszközöket is láthattak a szegények.

Sebestyén Hajnalka

Prikkel Antal tartott előadást

Fotó: Wojtyla ház

A Wojtyla Barátság Központban az ebédre várakozó rászorulók sok érdekességet megtudhattak kedden a japán gáláról, melyet április 1-jén, szombaton 10 és 17 óra között Kecskeméten, a Hunyadi János tér 2. szám alatti Járvás Istvánné Sportcsarnokban rendeznek meg. A belépés ingyenes.  

Elhangzott, a II. Yamato Budo Gálát az általa alapított Yamato Budo Akadémia rendezi a Kecskemét-Aomori Baráti Körrel karöltve, Kecskemét önkormányzata és számos más támogató pártfogásával. A kulturális- és sportesemény díszvendége Őexcellenciája Otaka Masato, Japán budapesti nagykövete lesz. A rendezvényen japán és magyar vendég mesterek egyaránt részt vesznek. 

Prikkel Antal, a Wojtyla Ház régi támogatója. Immár harmadik alkalommal vezette be a távol-keleti kultúra és a mára sporttá szelídült harcművészet rejtelmes világába a népkonyha szegényeit. Hozzátette: ő maga több mint huszonöt esztendeje Japán-rajongó. 

Prikkel Antal szenvedéllyel mélyen átitatott bemutatójában felvonultatott néhány hagyományos kelléket, mint például a pengeéles szamurájkardot, valamint a harcosok által használt díszes páncélsisakot. Az asztalon továbbá helyet kaptak – egyebek mellett – a kokesi babák is, melyek anya, apa és gyermek minőségben együttesen egyfajta őrangyali szerepet töltenek be a japán családok életében. 

Mindemellett az előadó a japánok legkiemelkedőbb nemzeti értékeire is rávilágított. Ezek pedig az alázat, egyszerűség, tisztaság, pontosság, nyitottság, precizitás, mások feltétel nélküli tisztelete. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában