Programajánló

2023.03.10. 10:05

Kulturális csemegékben gazdag napok elé nézünk Kecskeméten

Kezdetét veszi a nagy hagyományokkal rendelkező Tavaszi Fesztivál, mely a már az első napokban kellemes rendezvényeket ajánl a zene-, a tánc és a művészet iránt érdeklődőknek. Mindezek mellett más programok is várják az érdeklődőket.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: Ciróka Bábszínház

A programajánlónkat kezdjük a Kecskeméti Tavaszi Fesztivállal. A Hírös Agóra Kulturális Központban pénteken 17 órakor nyílik meg a Magyar Örökség – Áthatások címmel a Kecskeméti Képzőművészek Közössége és a Műhely Művészeti Egyesület közös kiállítása. Megnyitja: N. Kovács Zita, művészettörténész. A fesztivál nyitótárlata három jeles születési évforduló jegyében zajlik. Madách Imre 200, Csontváry Kosztka Tivadar 170, Ligeti György 100. Három kiváló magyar szellem, és három izgalmas műfaj – irodalom, festészet, zene – találkozási lehetőségét kínálja a kiállítás. Ugyanitt pénteken 19 órakor kezdődik a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar hagyományos nyitó hangversenye. Vezényel: Hollókői Huba.

Szintén a Tavaszi Fesztivál részeként, a Hírös Agórába vasárnap is érdemes betérni. 18 órától Három az egyben – táncprodukciók három felvonásban program szórakoztatja a tánc szerelmeseit, neves táncművészek fellépésével. Az est további részében 18 órától Három az egyben – táncprodukciók három felvonásban program szórakoztatja a tánc szerelmeseit

Először látható a System, melyben fellép Nagy Nikolett, Pavleszek László, Federico Rubisse táncművész. Ezt 19 órától két produkció követi. A Holdfény ízében Wéninger Dalma, Dzsupin Ádám, a Tellabor táncművészei lépnek színpadra. A Harlequinadában pedig Dobra Janka, Kökény Hámori Kamill, a Magyar Táncművészeti Egyetem növendékei láthatók. 20 órától indul A Falka, melyben Nagy Nikolett, Varga Lotti, Raj Martin, Pavleszek László, Földesi Milán táncol.

A Tavaszi Fesztiválhoz a Ciróka Bábszínház négy előadással csatlakozott. Az első vasárnap 10.30-kor kezdődik. Kodzsugukila, a boszorkány egy afrikai történet bábokkal és különleges hangszerekkel. A darab a Kabóca Bábszínház és Danny Bain vendégjátéka. A családi előadás 4 éves kortól ajánlott.

Erre a hétvégére gyerekprogramokat is ajánlunk. Szombaton 15 órakor folytatódik a Túl az Óperencián című családi mesedélután a Katona József Könyvtárban, ahol Csizmás Kandúr történetével várja a gyerekeket Hegyi-Füstös Eszter. A kreatív alkotói munka sem marad el. 5 éves kortól ajánlott a program.

Szombaton két programot tartanak a Szórakaténusz Játékmúzeum és Játékműhelyben. 10 órától az Antanténusz műhelyben varrott filcfigurát készítenek. 15.30-tól indul az Aprók tánca, böjti játékokkal. Közben kölyöksárkányt kreálhatnak a gyerekek.

A Planetáriumba is érdemes betérni. Szombaton 15.30-kor kezdődik a gyerekeknek szóló Utazás a Tejúton című gyerekműsor, majd 16.30-tól a nagyobbakat szólítja meg a Mars és Hold missziók című előadás Bondár Péter szakelőadó tolmácsolásában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában