Kecskemét / Helvécia

2023.03.03. 07:20

Ízletes disznótorostól a mesékig: sok program vár ránk a hétvégén

Ismét összeállítottunk egy kedvcsináló programkínálatot e hét végére, Kecskemét mellett Helvéciára is kitekintve. A családok, baráti társaságok kedvükre válogathatnak.

Sebestyén Hajnalka

A képünk Túl az Óperencián című családi mesedélután egyik programján készült

Forrás: Katona József Könyvtár

Pénteken jó úti cél lehet a Kecskeméti Vadaskert, ahol a nap folyamán két-szer is látványetetéseket tartanak Vadvilág világnapja alkalmából. Először 10.15-kor indul a menet a szibériai tigrisektől, majd a dámszavasok követ-keznek. Délután 14.30-kor kezdődik a látványetetés, a második program során a résztvevők az ázsiai törpe vidrákat és a lámákat etetik meg.

A művészet kedvelőknek jó hír: jelenleg több tárlat is látható a városban. A Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek Nemzetközi Kerámia Stúdiójá-ban Fusz György keramikus- és szobrászművész „Oltár” című kiállítása tekinthető meg március 10-ig. A Katona József Könyvtárban Bodri Ferenc Pilinszky-díjas grafikus- és festőművész születésének 80. évfordulója alkalmából rendezett posztumusz kiállítás, valamint Petőfi Sándor emlékezete című dokumentumkiállítás várja az érdeklődőket. A Hírös Agórában szintén két tárlatot ajánlanak: Szurcsik József Munkácsy Mihály-díjas magyar festőművész, grafikus, képzőművész Nyugtalan idők és Ambrus Lajos Megyei Príma Díjas festőművész Ambrus 70 című kiállítását.

Szombaton Helvécián lesz nagy mulatság a művelődési háznál. A nagyközség megünnepli alapításának 131. évfordulóját. Az alapítási ünnepen 8 órától sütögetési verseny zajlik, és a sütisütő verseny finomságait is értékeli a zsűri. A látogatók sem maradnak éhen, az önkormányzat délben mindenkit megvendégel disznótoros finomságokkal. Közben 10.30-kor Gödény Anikó gyermekműsora látható-hallható. 13 órakor pedig a Kredenc együttes ad műsort.

Kecskeméten több gyerekprogram érhető el szombaton. A Cifrapalotában családi napot tartanak a Kortárs Petőfi kiállításhoz kapcsolódóan. Játsszunk Petőfivel című program 10 és 14 óra között zajlik. Ezúttal kollázst készítenek a 8-14 éves gyerekek és szüleik, fényképekből, újságokból, különböző struktúrájú papírokból.

A Katona József Könyvtárba is érdemes ellátogatni, 14 és 18 óra között zajlik a Társasjáték klub találkozója. Az e havi program címe: Európa.

Ugyanitt 15 órakor kezdődik a Túl az Óperencián című családi mesedél-után. A gyerekek a Békakirály és Vashenrik történetét ismerhetik meg. A mesét kreatív alkotói munka követi. A foglalkozást Rendekné Nyul Marianna gyermekkönyvtáros vezeti. 5 éves kortól ajánlják.

A Planetáriumban újabb két előadást tartanak szombaton. Először 15.30-tól a kisebbeknek szól a Csodás világunk című gyerekműsor, a nagyobbakat megszólító, Ember az űrben című előadás 16.30-kor kezdődik. Az érdeklődőket Szabó Balázs szakelőadó várja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában