Kalocsa

2023.03.25. 16:34

Hamarosan kezdődik a tavaszi rókavakcinázás

A rókák veszettség elleni immunizálására idén tavasszal is sor kerül, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben.

Tapodi Kálmán

Illusztráció

Forrás: Mediaworks / archív-felvétel

A repülőgépes vakcinázás április 1-jén kezdődik hazánk déli és keleti megyéiben. Az immunizálás során a vakcina tartalmú csalétkeket kisrepülőgépekről juttatják ki az adott területekre. Ez a művelet a lakott, sűrűn beépített övezeteket nem érinti. Az ebzárlat és a legeltetési tilalom elrendeléséről, valamint az egyes területekre vonatkozó konkrét időpontokról az illetékes járási állategészségügyi hivatal, illetve a települési önkormányzat fogja tájékoztatni a lakosságot, a külterületeken pedig plakátok figyelmeztetik majd a kirándulókat. A Nébih oldalán közzétettek szerint április 1-21. között Bátya, Drágszél, Dusnok, Fajsz, Hajós, Homokmégy, Kalocsa, Miske és Öregcsertő területén végzik el az immunizálást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában