Kecskemét

2023.03.27. 18:02

Fizetős lett a szabadidőközpont parkolója

A Benkó Zoltán Szabadidőközpont parkolóinak fizetőssé válásáról beszélt Csíkos Imre, a Kecskeméti Városrendészet intézményvezető-helyettese a Gong rádió Mai téma című adásában hétfőn.

Horváth Péter

Forrás: Benkó Zoltán Szabadidőközpont Facebook-oldala

A március 20-tól fizetőssé vált parkolásról Csíkos Imre elmondta, hogy a Hírös Sport Nonprofit Kft. korábbi beruházása nyomán közel 100 parkolóhely létesült. Ennek célja az volt, hogy a központ autóval érkező vendégeinek parkolási lehetőséget biztosítson a fenntartó. Az utóbbi időben azonban túlhasznált lett a parkoló, mivel a környékbeli lakók parkoltak oda autóikkal, és ezért azok, akik sportolni vagy horgászni érkeztek, nem mindig találtak ott parkolóhelyet. 

– A fenntartó ezért döntött arról, hogy fizetőssé teszi a parkolást.

 – mondta el Csíkos Imre. Mivel megbízási szerződést kötött a Hírös Sport Nonprofit Kft. és a Kecskeméti Városrendészet, ezért a városrendészek működtetik és ellenőrzik a fizetős parkolót, ahová két fizetőautomatát helyeztek ki.

A parkoló reggel 8 és 18 óra között fizetős, és ez hétvégén is érvényes. Viszont cserébe ez a városban a legolcsóbb fizetős parkoló, óránként 200 forinttal, és van négyórás jegy 500 forintért, valamint napijegy 1000 forintért. Továbbá a horgászjeggyel és bérlettel rendelkezők díjmentesen vehetik igénybe a parkolót. Már működik a két parkolóautomata, ahol készpénzzel és bankkártyával is lehet fizetni a jegyért, de a mobilparkolás nem jelent opciót. A bankkártyás fizetési lehetőség jövő héttől élesedik.

Az intézményvezető-helyettes hangsúlyozta: a város többi részére szóló parkolóbérletek itt nem nem érvényesek.

A parkolót már ellenőrzik a városrendészek, de a türelmi időszakban díjnemfizetés esetén még csak tájékoztató figyelmeztetést kapnak az autósok. A városrendészet munkatársai április 1-től azonban már büntetnek: a pótdíj mértéke 15 napon belüli befizetés esetén 2000 forint, azon túl pedig 5000 forint. Ez alacsonyabb, mint a város többi területén, mert egyébként a közlekedési törvény határozza meg a pótdíj összegét.

– A parkolásból származó bevételt a fenntartó további fejlesztésekre fordítja, és új vendéglátóegység épül, valamint három új homokos strandröplabdapályát, játszóteret és sétányt létesítenek – mondta el Csíkos Imre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában