Összefoglaló

2023.03.11. 21:21

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. március 11.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Árokba csapódott autó Rém és Felsőszentiván között.

Fotó: Pozsgai Ákos

Egy kisteherautó hajtott kamion hátuljának Kiskunfélegyházánál, az M5-ös autópályán. A baleset után mindkét jármű a leállósávban állt meg, ott várták a helyszínelést.

A Kaposvárt fogadta a Duna Aszfalt–DTKH Kecskemét a férfi kézilabda NB I. A csoportjában, az alapszakasz 23. fordulójában. A végig küzdelmes és fordulatos meccset a hazaiak nyerték.

Látványban, művészeti sokszínűségben gazdag tárlattal vette kezdetét a 38. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál péntek este. A 16 napos rendezvénysorozat keretében, március 25-éig szinte minden napra jut tartalmas és értékes kulturális csemege.

Egy 22 éves dusnoki férfi halt meg abban a balesetben, ami pénteken délelőtt tíz óra körül történt az 56-os számú főút szekszárdi szakaszán.

Árokba csapódott egy autó Rém és Felsőszentiván között. A balesethez mentőhelikopter is érkezett.

Tizenhatodik alkalommal rendezik meg a Kecskeméti Animációs Filmfesztivált (KAFF) június 21. és 25-e között Kecskemét négy helyszínén – tájékoztatta hírportálunkat Mikulás Ferenc, a fesztivál igazgatója és a Kecskeméti Rajzfilmstúdió vezetője. A minden második évben megrendezett nemzetközi seregszemlén a két év alatt készült magyar és európai animációs mozi- és televíziós filmeket vetítik a közönségnek és a szakmai zsűrinek.

Kísérleti jelleggel, az országban elsők között Kiskunfélegyházán indult el az a kezdeményezés, amely a város zöld értékeit szeretné összegyűjteni, szakmailag értékelni és közkinccsé tenni. Az elsősorban a fákra irányuló program lényegéről Nagy Ágnes, főkertésszel beszélgettünk.

Jánoshalmán, a Bajai útra riasztották a helyi tűzoltókat, ahol egy romos épület külső homlokzatfala kidőlt a járdára.

Soha nem volt még ekkora tömegbaleset Magyarországon: 36 ember sérült meg.

Gyökerestül fordított ki egy több mint tízméter magas fenyőfát az orkán erejű szél, ami egy villanyvezetékre dőlt Kecskeméten. A viharos széllökések bőven adtak munkát Bács-Kiskun vármegyében is, a legtöbb riasztás a kecskeméti tűzoltókhoz érkezett.

Műkertváros Kecskemét egyik legrégebbi városrésze. Honnan kapta a nevét? Ki volt Bakule Márton? Miért található annyi fafajtát idéző utcanév a Műkertben? Ha a városrész múltját kutatjuk, mindenre választ kapunk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában