Zrínyi Ilona Matematikaverseny

2023.03.03. 20:02

A matematikából legjobb középiskolásokat köszöntötték Kecskeméten – galériával

Ünnepélyes keretek között pénteken hirdették ki a Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei eredményét a 9-12. évfolyamosok között. A ceremóniának Kecskeméten, a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola adott helyet.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Bús Csaba

A Matematikában Tehetséges Gyerekekért Alapítvány (MATEGYE) 34. alkalommal rendezte meg az országos versenyt. A verseny 2-12. osztályosoknak szól. Az első fordulóban 46 684 diák mérette meg tudását, közülük mintegy 10 767 tanuló a határon túl. Bács-Kiskun vármegyében a 9-12. évfolyamon 22 iskolából 547 tehetség indult, a 68 legjobbat köszöntötték a pénteki díjátadón, egyéni és csapat eredményük alapján.

A díjátadó egy vidám zenei csemegével indult, Konfár Kende 8. osztályos tanuló xilofonon játszott, Kovács Levente zongoratanár kísérte. A diákokat és felkészítő tanáraikat dr. Szabó Ildikó, a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola igazgatónője köszöntötte. Egy tanulmányra emlékeztetett, mely arra mutatott rá, hogy a tehetségek kibontakoztatásához a legfontosabb tényezők a tanárok és a tanítás minősége.

A Petőfi Iskolában lelkes és odaadó pedagógusok dolgoznak. A tehetséggondozást úgy kezelik, hogy az cél és feladat is. Csak teljesíthető kihívások elé állítják a diákokat. Előtérbe helyezik a csapatban való versenyzést, mely nem a győzelemre, hanem az együttműködésre tanítja őket.

Szombaton a 2-8. évfolyamosok legjobbjait köszöntik szintén a Petőfi Iskolában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában