Pálmácska Óvoda

2023.02.21. 16:25

Környezetbarát madáretetőket készítettek a kecskeméti óvodások és szüleik – galériával

A Kecskeméti Református Pálmácska Óvodában nagy hangsúlyt fektetnek egész évben a gyermekek környezettudatos nevelésére. A téli időszakban pedig fontos szerepet tölt be az óvoda életében a madárvédelem, a madáretetés. A téma kapcsán a szülők és gyermekek madáretetőket készítettek, melyekből kiállítás nyílt az óvodában.

Lizik-Varga Katalin

Fotó: Lizik-Varga Katalin

Az intézményben hagyomány, hogy minden évszakban úgynevezett Ovigalériát, tematikus kiállítást készítenek a gyermekek és a szülők számára. Az idei téli tematikát a madárvédelem határozta meg. Ráadásul most a családokat is bevonták az előkészületekbe, ugyanis környezetbarát madáretetők készítésére buzdították őket. 

A Pálmácska Óvoda Erkel utcai intézménye két alkalommal már sikeresen pályázott a Zöld Óvoda címre. Ennek tükrében céljuk a gyermekek és családok környezettudatos szemléletmódjának formálása. Ezért is igyekeznek minél több alkalommal bevonni őket a tevékenységeikbe. A szülők és a gyermekek pedig most is örömmel csatlakoztak.

Különlegesebbnél különlegesebb madáretetők születtek, számos ötletes alkotás érkezett a felhívásra. Az etetőket a kiállítás után mindenki a saját kertjében helyezheti majd ki, hogy otthonaikban tovább folytathassák a madarak védelmét.

A kiállítás megnyitóját a gyermekek madarakkal kapcsolatos versei és dalocskái színesítették. Az alkalmon a pedagógusok felhívták a figyelmet a madarak jelenlétének fontosságára és a jó minőségű eleség kihelyezésének a szabályaira is kitértek. Például megtanították a gyermekeknek, hogy a madáretetőkbe kihelyezett kenyérmorzsa veszélyes is lehet a madarak számára.

Az alkalmon amellett, hogy a gyermekek megismerkedhettek az itthon maradó madarak világával, megtanulhatták, hogy mivel etessék és mivel ne etessék őket. A madáretetők készítésével pedig még élményt és saját tapasztalatot is szerezhettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában