Kiadvány

2023.02.17. 18:27

Egy évtized kihagyás után folytatta Izsák történetének megírását Tetézi Lajos

Aki Izsák története iránt érdeklődik, annak nem kerülheti el a figyelmét egy helyi kutató tevékenysége. Tíz év után folytatta az Izsák történetéről szóló könyvét Tetézi Lajos nyugdíjas újságíró-szerkesztő.

Barta Zsolt

Az Izsáki Sárfehér egyik szervezője, Tetézi Lajos konferálja fel a helyi néptáncegyüttes programját. Mellette Bőtös Barnabás táncpedagógus.

Fotó: Barta Zsolt

Az Izsák Város Története című olvasókönyv 2012 ősszel került a nyomdába. Így a település eseményeit addig dolgozta fel a szerző. 

Az előző kötet részletesen mutatta be azt a települést, melynek térségéről már a Tihanyi Apátság alapító oklevélében is találunk utalást. Ezt az aprólékos, adatokkal, nevekkel, dátumokkal, 579 fotóval illusztrált kötetet, ha az érdeklődő kezébe veszi, akkor szinte beleélheti magát azokba a mindennapokba, amelyeket az izsákiak megéltek az évszázadok során. 

Az új kötetben az elmúlt 10 év feldolgozásával folytatódott a munka. Az anyagot bővíti egy aprólékos kronologikus felsorolás is. A szerző Izsák történetének időrendi adatait tavaly őszig sorba rakta. Ha valaki egy izsáki témával foglalkozik, annak segítség ez a hamarosan megjelenő kiadvány, mivel csak fel kell lapoznia a hamarosan megjelenő könyvet és abban gyorsan megtalálja, tematikus bontásban, a megfelelő kronológiát. Több mint 100 fotót is felhasznált a szerző a kötet összeállításakor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában