Összefoglaló

2023.02.23. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. január 23.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Fotó: Pozsgai Ákos

Az Egy Csepp Tűz Önkéntes Tűzoltó Egyesület alapítói, Kovács Andrea és Balázs István volt a baon.hu podcast rovatának vendége. A kecskeméti önkéntesek napokig dolgoztak a törökországi Antakya városából maradt romokon túlélők után kutatva. Vendégeink arról beszéltek, hogy milyen egy katasztrófa sújtott területen dolgozni és hogyan dolgozza fel az ember a világvégi élményeket.

Széleskörű szakmai és társadalmi konszenzus alakult ki arról, hogy a geotermikus energia minél szélesebb körű hasznosítása elengedhetetlen Magyarország energiaszuverenitásának megerősítéséhez, egyebek mellett erről beszélt Bányai Gábor fejlesztési kormánybiztos, a térség (Fidesz-KDNP) egyéni országgyűlési képviselője Kiskunhalason a helyi útfejlesztések átadóján.

A városháza homlokzati felújítása miatt 2019. október 14-én elnémult a kecskemétiek és a turisták körében is közkedvelt harangjáték. A városháza műemléki felújítása hamarosan befejeződik, így a harangok 2023. március 1-jén újra megszólalnak.

Kedden éjjel teljes útzár mellett az Izsáki út–52-es főút feletti gyalogos híd szerkezetét két daruval a emelik helyére.

Kapitány a téren elnevezéssel szervezett rendhagyó fogadóórát dr. Báthori Gábor rendőr alezredes, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság vezetője és Fülöp Róbert polgármester, akik a szerdai napjukat a halasi piacon kezdték. Sokan megállították őket, a legtöbben a közlekedési anomáliákra hívták fel a figyelmüket, valamint a külterületi lopásokat és az illegálisan lerakott szemetet tették szóvá.

Hetvenhárom éves korában szerdán elhunyt Dunai Tamás Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház tagja. Dunai Tamást otthonában, tragikus hirtelenséggel érte a halál.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság és öt területi vízügyi igazgatóság konzorciumában, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében, az Európai Unió és a magyar állam több mint hatmilliárd forintos vissza nem térítendő támogatásával valósul meg a Belvízcsatornák fejlesztése és rekonstrukciója című projekt, amely az időjárási szélsőségek kezelésére fókuszálva, a belvízelvezetés, valamint a vízvisszatartás és -tározás egyensúlyának megteremtését szolgáló műszaki beavatkozásokra ad lehetőséget.

A Matkói Szabadidő Sportklub elnöke is csatlakozott ahhoz az összefogáshoz, amellyel a leukémiával küzdő Tamási Izabella családját támogatják a félegyháziak.

Civil véradást tartottak Kecelen a könyvtárban a Bács-Kiskun Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ szervezésében, ahol 119-en adtak vért. Összesen több mint 350 segítségre szoruló személyen tudnak segíteni ekkora mennyiségű vérrel.

Újabb zaklatási ügy: kompromittáló képekkel zsarolt meg egy 15 éves nógrádi kislányt egy férfi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában