Összefoglaló

2023.02.09. 20:58

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 09.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

14 ezer forintért és cigarettáért rabolt a kiskunfélegyházi férfi

Fotó: Zsaru Magazin Facebook-oldala

A Kiskőrösi Gazdakör Egyesület az egyik jelentős helyi civil szervezet, amely több mint nyolcvan gazdát fog össze. Az egyesület elnökével, Nikléczi Gáborral beszélgettünk.

Január 14-én este egy idős kocsmárost raboltak ki Kiskunfélegyházán. Bár a rendőrök sem személyleírással, sem videofelvétellel nem rendelkeztek, néhány órán belül elfogták az elkövetőt. 

Az egész világ együttérez Törökországgal, rengeteg szívszorító fotó kering a világhálón a természeti csapásról. A magyar mentőcsapatok már több mint húsz embert mentettek ki a romok alól.

Az idei tél talán leghidegebb napjai állnak mögöttünk. Ebben az időszakban fontos, hogy házikedvenceink is megfelelően védettek legyenek a fagyoktól. Az ezzel kapcsolatos tudnivalókat foglalta össze Szabó Attila, az Argos Állatvédelmi Egyesület vezetője.

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a 17 éves bőcsi férfinak, akit csalással gyanúsítanak.

A kunszentmiklósi értéktár kör tagjai keddi foglalkozásukon a túrófánk mellett elkészítették az egyik legősibb ünnepi ételünket a csörögefánkot, melyet forgácsfánknak és herőcének is neveznek.

Álhírek terjedtek el a tervezett CATL-gyár napi vízfogyasztásáról. Ez a Debrecen Televízió Esti közelkép című műsorából derült ki, amelynek Kun Ferenc, a Debreceni Infrastruktúra Fejlesztő Kft. ügyvezetője és Iski László, a Cívis Komplex Mérnök Kft. ügyvezetője volt a vendége.

Egy dunavecsei férfi tett bejelentést a Bács-Kiskun Vármegyei Tevékenység-irányítási Központba, és elmondta, hogy valaki egy égő üvegpalackot dobott az egyik ablaka redőnyéhez.

A Kecskeméti Járásbíróság 3 év 6 hónap fegyház büntetésre ítélt egy többszörösen büntetett előéletű 31 éves kecskeméti férfit.

 Cseke Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész vezetése alatt nyerte el a kecskeméti színház a nemzeti színház címet. Ő is jelölt a 2022 Év embere szavazáson.

Orbán Balázs szerint Kijevnek rendeznie kell a nemzeti kisebbségek helyzetét az uniós csatlakozáshoz.

A gazdasági nehézségek és az aszály ellenére az Axiál Kft. 155 milliárd forintos éves nettó forgalommal zárta a 2022-es évet, ami jelentős növekedés a 2021-ben elért 104 milliárd forinthoz képest.

A Budapesti Mentőszervezet csapatának tagjai, köztük a kiskunhalasi Égető Szilárd, csütörtökön kora este kezdték meg a kutatást két túlélő után a törökországi, földrengés sújtotta Kahramanmaraş városában az Izraeli Védelmi Erők és a török hadsereg katonáival közösen.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában