Összefoglaló

2023.02.08. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 08.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Petőfi-gyűjtemény Kunszentmiklóson

Fotó: Gulyás Sándor

A magyar gyermekirodalom egyik legmeghatározóbb alakja, Csukás István szívmelengető történetét, az Utazás a szempillám mögött című zenés mesejátékot mutatja be szerda délután a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház.

A Bajai Egyesített Bölcsődék egyes számú bölcsődéje új épületének ünnepélyes átadását és bejárását tartották kedden a délelőtti órákban.

Petőfi Sándor munkásságát bemutató, illetve verseit tartalmazó idegen nyelven íródott könyvekből nyílt kiállítás a Felső-Kiskunsági Emlékházban, Kunszentmiklóson. A kiadványokat Székely Gábor, a gyűjtemény tulajdonosa mutatta be a külföldi vendégeknek, a helyi és fülöpszállási érdeklődőknek.

A Kalocsai Járási Ügyészség gyermekpornográfia miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki az ismert közösségi oldalon egy 13 éves lánnyal folytatott beszélgetések során többször kért és kapott a kiskorút ábrázoló intim fotókat.

Már több ezer halálos áldozata van a Törökországot és Szíriát sújtó földrengésnek, a területre Magyarországról is több csapat utazott ki segíteni.

A Tiszakécskei Rendőrőrs munkatársai őrizetbe vették a több lopással is gyanúsítható 43 éves nőt.

Csütörtökön nyílik meg Ambrus Lajos festőművész jubileumi kiállítása a kecskeméti Hírös Agórában, 70. születésnapja alkalmából. A neves alkotó művei egy hónapig tekinthetők meg.

Harci repülőgépeket kért Nagy-Britanniától és a nyugati szövetségesektől szerdai londoni beszédében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

Ittas járművezetés és járművezetés tiltott átengedése miatt indult büntetőeljárás egy kiskunmajsai és egy kiskunhalasi férfival szemben.

A várható rendkívüli hideg időre tekintettel vörös kód jelzés lépett életbe térségünkben tegnaptól. A hajléktalan emberek életét védő riasztási fokozat várhatóan szombatig lesz érvényben.

A Hungary Helps Program egy kormányzati program, melynek keretében segíteni próbálnak azokon, akiket vallási vagy más üldöztetés, erőszak, katasztrófák vagy a migráció hatásai fenyegetnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában