Kecskemét

2023.02.08. 11:38

Ambrus Lajos kiállítással ünnepli meg születésnapját

Csütörtökön nyílik meg Ambrus Lajos festőművész jubileumi kiállítása a kecskeméti Hírös Agórában, 70. születésnapja alkalmából. A neves alkotó művei egy hónapig tekinthetők meg.

Sebestyén Hajnalka

Kiállítással ünnepel Ambrus Lajos

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Újabb öt év eltelt, a 65. után immár a 70. születésnapját ünnepli meg tárlattal Ambrus Lajos, ballószögi Megyei Príma Díjas festőművész. Kecskeméten, a Hírös Agórában csütörtökön 17 órakor nyílik meg kiállítása, melyet dr. Feledy Balázs művészettörténész, művészeti író nyit meg. A műsorban közreműködnek: Jármai Edit és Juhász Attila előadóművészek.

A tárlatot támogatja az Itt vagyunk, támogatunk Egyesület, valamint a Spaletta Étterem és Sörház. Az alkotások március 11-ig megtekinthető.

A neves alkotóról számos alkalommal írtunk már lapunkban, a Petőfi Népében, valamint a baon.hu oldalunkon. Ambrus Lajos sokoldalú képzőművészeti tevékenységet folytat, valamennyi festészeti technikában otthonosan mozog, elsősorban az olaj és az akvarell a meghatározó munkásságában. A szívéhez azonban az akvarell áll legközelebb, ami szerinte a legtöbb tudást igényli. Gyermekkorától alkot, édesapja nagy hatással volt rá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!