Összefoglaló

2023.02.04. 21:01

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 04.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Csávolyt sem kerülte el a szombati vihar

Fotó: Pozsgai Ákos

Szombaton hatalmas erővel tombolt a vihar Bács-Kiskunban is. A tűzoltók és az áramszolgáltató munkatársai folyamatosan dolgoztak. Több helyen is fákat döntött ki a szél.  Több mint 250 bejelentést kaptak a tűzoltók. 

Befejezéséhez közeledik a belterületi csapadékvíz-elvezető rendszer második üteme, folyamatban van a kétcsoportos bölcsőde építése Fülöpszálláson.

Közel ötven millió forintból újul meg a Mátyás király utca Solton. 

Lejátszotta első bajnoki mérkőzését 2023-ban a KTE-Piroska Szörp a férfi kézilabda NB I/B-ben.

Hetedik alkalommal rendezett a Kiskőrösi Gazdakör Egyesület és Kiskőrös önkormányzata városi disznótort a település központjában. Az egyik hízó 231, míg a másik 222 kilogrammos volt. A pocsék idő ellenére is több százan fordultak meg abban a sátorban, ahol feldolgozták a hízókat.

Tarján Levente 2018-ban átvehette a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét. Baja díszpolgára tevékenységének és szervezésének köszönhető, hogy a városban 25 éve újra elkezdődött a keresztény oktatás. Annak idején 1990-ben ez nem volt egyszerű dolog. A KÉSZ hozta létre a keresztény óvodát és az általános iskolát. Amikor az egyházi ingatlanok, tulajdonok rendeződtek, akkor csatlakozott a középiskola is, megalakult a Szent László Általános Művelődési Központ. Tarján Levente is esélyes az Év embere díjra.

Korábbi magyar válogatott kézilabdázók irányításával pallérozódtak az ifjú átlövők és kapusok szombaton Kiskunmajsán. Az átlövőkkel a kétszeres olimpiai 4. helyezett Laluska Balázs foglalkozott. Farkas Andrea, az olimpiai ezüst- és bronzérmes kapus valamennyi résztvevővel folytatott sport coaching beszélgetést, ami manapság fontos része a sportolók mentális felkészítésének. A halasi származású, negyvenötszörös válogatott kapuvédő, Pastrovics Melinda pedig a hálóőrök gyakorlatait vezette.

Az ország keleti és északnyugati tájai között hatalmas, 15 hektopascalos (hPa) légnyomáskülönbség alakult ki, ez okozza az országban tomboló viharokat.

Már húsz éve a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság körzeti megbízottja Papp Zsolt törzszászlós, aki munkája során mentett már életet, fogott el rablót, és talált az erdőben rejtőzködő határsértőt is.

Az OTP Bank Liga 18. fordulójában a Kecskeméti TE a Paksi FC vendége volt. A találkozó nem a látványos játékról, hanem inkább az viharos erejű szél miatt maradhat emlékezetes, mely alaposan próbára tette a csapatokat. A látottak alapján reálisnak mondható eredmény született a pontosztozkodással.

Hazánk nem engedi el a családok kezét – szögezte le Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkár, aki az új családtámogatási intézkedések mellett a falusi csok jelentőségéről és népességmegtartó erejéről, valamint az előttünk álló házasság hetének a fontosságáról is beszélt.

A Fővárosi Főügyészség még 2019 októberében emelt vádat egy akkor 35 éves, dunaújvárosi férfival szemben minősített emberölés miatt.

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában