Összefoglaló

2023.02.01. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. február 01.

Összeszedtük a nap legfontosabb híreit.

baon.hu

Halálos baleset történt az 55-ös főúton, Mórahalom térségében

Fotó: Pozsgai Ákos

A Kecskeméti Járási Ügyészség jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntette miatt vádat emelt 4 férfival szemben, akik Baja központjában éveken át úgy végeztek pénzváltási tevékenységet, hogy ahhoz a Magyar Nemzeti Bank engedélyével nem rendelkeztek.

Prof. dr. Sztachó-Pekáry István alpolgármester volt a Gong Rádió Mai téma című műsorának vendége kedd délelőtt. Az alpolgármester a heti rendszerességű szelektív hulladékgyűjtés tapasztalatairól és a közterületi kukatárolók létesítésének lehetőségéről beszélt.

Budapesti pszichiátrián bujkált egy német szatír, aki korábban többször agresszív volt, ezért a TEK ment érte.

A Petőfi Népe és a baon.hu keresi 2022 Év emberét és az Év sportolóit! Olvasóink dönthetik el, hogy kik kapják a megtisztelő díjat.

Szerda kora reggel teljes szélességében lezárta a rendőrség az 55-ös főutat, Mórahalom térségében, egy személyautó elütött egy gyalogost, aki a helyszínen életét vesztette.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság nyomozói január 9-én fogták el azt a férfit, aki december 22-én élettársával betört egy családi házba, majd néhány nappal később kirabolt egy utcán sétáló férfit.

18 bűncselekménnyel gyanúsítanak a halasi rendőrök egy 27 éves helybéli férfit, aki több udvarról növényeket és kerti díszeket emelt el.

Egy kecskeméti házibuli egyik vendégét rabolta ki a 32 éves férfi. A rendőrök elfogták és vádemelést javasolnak ellene.

Az orosz–ukrán háború kirobbanása után a helyi magyarok sokáig bíztak abban, hogy a háború borzalmai nem érik el Kárpátalját, de sajnos tévedtek. A hivatalos források szerint eddig 12 magyar áldozata van a háborúnak

Fejős Jenő személyében új kecskeméti tagja van a Magyar Kultúra Lovagja társaságnak. A népszerű nótaénekest a magyar nóta mint hungarikum fejlesztéséért tett munkája elismeréseként ütötték lovaggá.

Kollár Péter, a Bács-Kiskun vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztályának vezetője volt a Gong rádió Mai téma című műsorának vendége szerda délelőtt. A főosztályvezető a megyei munkaügyi helyzetről beszélt a rádióműsorban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában