Vége az ünnepeknek

2023.01.05. 19:06

Már gyűjtik a fenyőfákat Kecskeméten

Régi hagyomány, hogy vízkeresztkor, azaz január 6-án bontják le a karácsonyfát. Sokan ezt már nem tartják be, hiszen inkább igazodnak a fenyőfa-elszállítási rendhez.

Sebestyén Hajnalka

Elkezdték elszállítani a kidobott karácsonyfák egy részét.

Fotó: Lang Róbert

 A Duna-Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. már megkezdte a fák begyűjtését, de minden térségben, városrészben a hónap folyamán két alkalommal adnak lehetőséget az elszállítására. Arra azonban felhívják a figyelmet, hogy díszek nem maradhatnak a fán, és azokat úgy kell az ingatlan előtti közterületre kihelyezni reggel 6 óráig, hogy könnyen mozdíthatók legyenek, és ne akadályozzák sem a jármű-, sem a gyalogosközlekedést. A külső városrészekben legközelebb hétfőn gyűjtik be a fákat, Hetényegyházán, Belsőnyírben, Külsőnyírben, Úrihegyben és Petőfivárosban. Zöldjárat januárban csak a fenyőfákat szállítja el, más zöldhulladékot nem.

Kecskeméten kívül a szintén a társasághoz tartozó többi településen is megkezdték a fák begyűjtését, több helyen már a hét elején elvitték az addig kihelyezett fenyőket. 

A részletes menetrend megtalálható a társaság www.dtkh.hu oldalán.

A társaság egy másik fontos dologra is felhívja a figyelmet. 2023-ban már nem postáznak érvényesítő matricákat az edényzetekre, melyek a korábbi években jól láthatóan mutatták, hogy az adott ingatlan mekkora kukamérettel jogosult a hulladékszállítási szolgáltatásra. Fontos: a lakott ingatlan esetén a közszolgáltatás igénybevétele, illetve a díj fizetése továbbra is kötelező, de a cég a kukaméreteket és a szemétszállítás igénybevételének jogosságát személyesen és digitális rendszer segítségével ellenőrzi majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában