Állatvédelem

2022.12.13. 13:22

Sikeres volt az állatvédelmi témahét a kunfehértói iskolában

Rendkívül nagy érdeklődés mellett, országszerte több mint 120 ezer gyermek részvételével zajlott az Állatvédelmi témahét, amelynek fővédnöke Varga Judit igazságügyi miniszter volt. A programhoz csatlakozott a Kunfehértói Általános Iskola is, az állatvédelmi témahét keretében Czagány Debóra és állatai jártak az intézményben.

Pozsgai Ákos

 Az online, illetve külső helyszíneken megvalósuló program egy egyedülálló közoktatási kezdeményezés volt, hiszen eddig nem volt olyan országos, egy hetet felölelő program, melyben nagy hangsúlyt fektettek az állatokkal való helyes bánásmódra és a fenntartható állatvédelemre. A programhoz csatlakozó iskolák, pedagógusok és civil szervezetek részvételével az oktatás az óvodás, általános iskolás és középiskolás korosztály szemléletformálására fókuszált. A gyermekek számos izgalmas programon vehettek részt, amely mellett sok helyen a kutyasétáltatás és menhelylátogatás is része volt a programnak.

A Kunfehértói Általános Iskolában az egy lóból, három juhból és egy kecskéből álló állatseregletet érdeklődéssel fogadták a gyerekek – számolt be közösségi oldalán az intézmény. A legnagyobb élményt az állatok etetése nyújtotta a gyerekeknek. Az eső sem tántorította el a diákokat és a pedagógusokat, az állatok nagyon élvezték a kényeztetést, a sok simogatást és a finom falatokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában