Egészségügy

2022.12.28. 17:52

Elismerések átadásával ünnepeltek a bajai kórházban – galériával

Hagyományos karácsonyi ünnepségre gyűltek össze a napokban a Bajai Szent Rókus Kórházban, ahol dr. Tóth Gábor főigazgató köszönetet mondott a kórház összes dolgozójának az idei évi tisztességes, korrekt munkájáért.

Márton Anna

Ünnepség keretében köszöntötték a Bajai Szent Rókus Kórház dolgozóit

Fotó: Márton Anna

Beszédében utalt a karácsonyi ünnepre, ugyanakkor megemlítette a belügyminiszter korábbi levelét, amiben arról értesítette a kórház vezetését, hogy a Bajai Szent Rókus Kórház megyei intézmény lett.

– Emlékezzünk vissza, hogy 2006 novemberében az akkori kormányzat milyen levelet, milyen törvényt írt alá, amelyben a Bajai Szent Rókus Kórház, nem volt súlyponti kórház, majd eltelt több mint 15 év és megyei intézmény lettünk. Ez egy hatalmas ív. És ha Önök nincsenek és nem végzik hittel, töretlenül a munkájukat, akkor most nem tartanánk itt. A sikernek két lába volt. Volt egy lába, amit Zsigó Róbert parlamenti képviselő ért el és egy másik lába, hogy a kórház létezett és struktúrájában nem változott, ugyanazt a minőséget hozta hosszú éveken keresztül – fogalmazott dr. Tóth Gábor főigazgató.

Továbbá megtudtuk, hogy 2022-ben eddig 24 gyermek született a kórházban. Kilenc várandós kismama van, a GYED mellett öt fő dolgozik és a GYES mellett 17-en dolgoznak. Szakvizsgáztak kardiológiából, radiológiából, fül-orr gégészetből, szülészet-nőgyógyászatból. 

– Örömteli, hogy az idén ősszel összesen hét rezidens kezdett a Bajai Szent Rókus Kórházban dolgozni, a traumatológián, a belgyógyászaton, a pszichiátrián, a radiológián és a neurológián álltak helyt. Ezen kívül szakorvos is érkezett a kórházunkba – tette hozzá a főigazgató, majd bemutatta meglepetés vendégét: Szakács Tibor atyát, a csávolyi Szent Szív Templom plébánosát, aki augusztusban  felajánlotta az egyik vasárnapi szent misét a kórház orvosainak és a nővéreknek.

– Hosszú és küzdelmes esztendőn vagyunk túl. De a bajaiaknak és a térségben élők számára is volt pozitív dolog is az idei esztendőben – fogalmazott köszöntőjében Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője. Megemlítette, hogy  a város május elsején visszakapta régi rangját, megyei jogú város lett. Másrészt ennek köszönhetően megyei intézmény lett a Bajai Szent Rókus Kórház, ami mindenképpen biztonságot adhat azoknak is, akik itt dolgoznak és azoknak is  akiket itt látnak el. Továbbá köszönetet mondott a honatya  az intézmény dolgozóinak  az elmúlt években végzett önzetlen, áldozatos munkájukért.

Az ünnepségen díjakat osztott ki dr. Tóth Gábor főigazgató:

Simonyiné Versánszki Mária, járványügyi felügyelő
Blinszki Imréné, központi labor főnővére volt
Lovasné Bordás Mária, urológia főnővér helyettes volt
Dr. Sipos Rózsa, radiológia vezető főorvosa részére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában