Baja/Debrecen

2022.11.19. 15:53

Új általános iskolát nyitott meg a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja

Ünnepséggel egybekötve hivatalosan is megnyitotta kapuit a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja új tagintézménye, a Debreceni Német Általános Iskola november 15-én. A bajai német központ az új oktatási intézmény működtetésével a német nyelv és kultúra ápolásához, népszerűsítéséhez, valamint a német–­magyar gazdasági és kulturális kapcsolatok megerősítéséhez járul hozzá.

Márton Anna

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A rendezvényen Peter Stübler, a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja német igazgatója, Szauter Terézia főigazgató és Egri Miklós, az MNÁMK Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány Kuratóriumának elnöke köszöntötte a vendégeket. 

Köszönetet mondtak mindenkinek, aki támogatásával, munkájával hozzájárult az új iskola létrejöttéhez. Az ünnepségen részt vett és beszédet mondott Julia Gross, a Németországi Szövetségi Köztársaság magyarországi nagykövete, dr. Lebanov József, a Belügyminisztérium Köznevelésért Felelős Államtitkárság Köznevelési Stratégiai Főosztályának vezetője, dr. Barcsa Lajos, Debrecen Megyei Jogú Város alpolgármestere. Együtt ünnepelték az iskolaalapítási projekt sikerét a fenntartó közalapítvány, a bajai MNÁMK és a debreceni intézmény vezetői, munkatársai, pedagógusai, akik tervező-szervező munkájukkal mind hozzájárultak ahhoz, hogy megvalósuljon az új német általános iskola: „egy csepp Németország Debrecenben”. 

A Debreceni Német Általános Iskola 2022 szeptemberében fogadta első tanulóit. Az intézmény 1-4. osztályos diákok számára kínál német nyelvű, német tantervek szerint működő, német anyanyelvű pedagógusokkal megvalósuló oktatási programot. A magyar nyelvet és irodalmat a tanulók magyarországi tantervek szerint tanulják. Az iskola magyar és német anyanyelvű gyerekeket egyaránt fogad. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában