Beruházás

2022.11.23. 19:07

Műfüves pálya épül a kunszállási sportpályán

Egy 20×40 méteres professzionális műfüves pályával gazdagodik a Kunszállás.

Vajda Piroska

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A helyi sportegyesület eredményes pályázatának köszönhetően egy 20×40 méteres professzionális műfüves pályával gazdagodik a kunszállási sportpálya. Ennek megvalósításához a Magyar Labdarúgó-szövetség pályázatán a sportegyesület mintegy 37 millió forintot nyert, mely várhatóan száz százalékban fedezi a kivitelezéssel kapcsolatos költségeket – adta hírül az önkormányzat közösségi oldalán Almási Roland Márk polgármester.

Közleményében azt írta, hogy a település szerencsésnek mondhatja magát, mert nagyon sok kicsi és nagyobb gyermek jár a labdarúgóedzésekre, az utánpótláscsapatok pedig sikeresen szerepelnek a megyei mérkőzéseken. Az elkészülő pálya méreténél fogva elsősorban nekik biztosít mozgás- és edzéslehetőséget, így az utánpótlás-nevelést fogja elősegíteni. Ugyanakkor a nagyobb gyerekek és a felnőttcsapat számára is új távlatokat jelent majd a felkészülésben.

A településvezető szerint ez a beruházás komoly mérföldkő a község sportéletében. Azt reméli, hogy sok örömteli élményt okoz majd kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy a sikeres pályázat egyben a sportegyesület vezetőségének sok éves lelkiismeretes munkáját is jelzi.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában