Bács-Kiskun

2022.11.01. 19:50

Miniszteri elismerést vehetett át Rostás Róbert erdész

Rostás Róbert kerületvezető erdész a KEFAG Zrt.-nél több mint 44 éven keresztül végzett folyamatosan magas színvonalú tevékenységéért miniszteri elismerő oklevelet vehetett át Nagy István agrárminisztertől.

Pozsgai Ákos

Rostás Róbertnek (balra) Nagy István agrárminiszter adta át az elismerést

Fotó: Pelsoczy Csaba

Rostás Róbert a kéleshalom-illancsi homokbuckákat és futóhomokot is magába foglaló kerületében, a termőhely támasztotta nehéz körülmények között az eltelt 44 évben magas szakmai színvonalon és eredményesen végzi a komplex erdőgazdálkodói tevékenységet. Erdészkerületében – mely 1561 hektáron terül el – évente átlagosan 6000 köbméter faanyag szakszerű letermelésért felelős, valamint gondoskodik az erdőfelújítások magas szakmai színvonalon történő elvégzéséről, melyek évente átlagosan 40 hektárt tesznek ki – olvasható a laudációjában.

A szakmai tudását és tapasztalatait felhasználva, kerületvezetői feladatainak eleget téve, több száz hektár sikeres, nagyrészt kivitelezéses erdőtelepítés közvetlen szakmai irányítását is ellátta az erdészet vonzáskörzetében. A sokrétű feladati mellett a szakmai tudásának és tapasztalatainak átadását is magas szinten sikerült megvalósítani a fiatal szakemberek mentorálásával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában