Útinform

2022.11.15. 07:21

Itt számíthatnak közúti munkálatokra Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani kedden Bács-Kiskun megyében.

Baon.hu

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást keddre vonatkozóan.

Gyorsforgalmi utak:

Forgalomszámláló érzékelőket telepítenek ma az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, az M51-es autóút csomópontjánál. A 17-es kilométernél zajló munka során két sávot lezárnak a forgalom elől, így csak a lassítósáv lesz járható, ami szinte biztosan torlódást okoz majd. A forgalomkorlátozás 9-től kora délutánig tart. Kedd délután és szerdán napközben már csak a lassítósávot zárják le.

Az M5-ös autópályán,
- a főváros felé vezető oldalon, az Örkény és Újhartyán közötti szakaszon a burkolat repedéseit öntik ki. A 48-as és a 44-es kilométer között mozgó terelés mellett a külső sávot lezárják. 
- Újhartyán térségében a szalagkorlátokat javítják. A 42-es kilométernél délelőtt  Röszke felé, délután Budapest irányába kell sávlezárásra számítani. 
- Inárcs illetve Ócsa térségében kátyúznak. Délig Budapest irányába, a 36-os kilométernél zárják le a külső sávot, majd átállnak a szemközti oldalra, Röszke felé, és az 52-es kilométernél folytatják a munkát, ott a belső sávot zárják le.
- Petőfiszállásnál, a 121-es kilométernél délelőtt sávlezárás mellett javítják a burkolatot. Délután fordulnak, és Budapest irányba Kecskemétnél a 90-es km-nél folytatják a kátyúzást. 
- Kiskunfélegyháza közelében a szalagkorlátot javítják. A Röszke felé tartókat a 119-es kilométernél 6.30-10.00 között a külső sávba terelik. Később (10.30-16.00 között) a 109-es kilométernél végeznek hasonló munkákat. 
(Forrás: A-WAY Autópálya Zrt.)

Főutak:

Az 5-ös főúton, Kecskeméten, a Budai úton turbó körforgalom épül. A 83-as kilométernél a többsávos szakaszon sávlezárás mellett dolgoznak.

Az 51-es főúton, Bátmonostoron, a 167-es és a 170-es kilométer között csatornáznak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Az 52-es főúton, Kecskeméten, az 1-es és a 2-es kilométer között építési munka miatt a Solt felé vezető oldalon irányonként egy-egy sáv járható. A munkaterületről a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket kitiltották, azoknak terelőutat jelöltek ki, melyet táblák jeleznek.

Az 54-es főúton, 
- Kecskemét térségében, az 1-es és a 6-os kilométer között burkolatjavítás miatt sávlezárás követel figyelmet. 
- Soltvadkert és Kecel között, az 51-es kilométernél felsővezetéket építenek, ezért hétköznapokon a fél útpályát lezárják, és jelzőőrök irányítják a forgalmat.

A 441-es főúton Nagykőrös közelében, a 18-as és a 20-as kilométer között felújítási munkákat végeznek, ezért a Kecskemét felé tartókat helyben kiépített terelőúton vezetik. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában