Adománygyűjtés

2022.11.23. 09:46

Ismét útra kel a Mosolygömb Kalocsán

A Kalocsa Város Önkormányzata és a Kalocsa Város Óvodáiért Alapítvány szervezésében újra hetekig úton lesz az úgynevezett Mosolygömb – vagyis az a gömb alakú adománygyűjtő urna, ami csaknem minden nap más-más helyszínen számít a helyiek nagyvonalúságára. Az adventi időszakban érkező bevételt minden évben a városban élő nehéz sorsú gyermekek megajándékozására szánják.

Gábor János

A tavalyi ünnepélyes átadást a sétálóutcában, a város karácsonyfájánál tartották.

Fotó: Gábor János

A Polgármesteri Hivatal munkatársai megveszik a vadonatúj ajándékokat, becsomagolják, majd egy meghívásos rendezvényen (a hivatal dísztermében, vagy a sétálóutcai karácsonyi vásáron) átadják a címzetteknek, akiket előzőleg a családsegítők ajánlanak a figyelmükbe. A városháza közleményben tudatta: ebben az évben is a helyi rádióállomás (KORONAfm100) vállalta, hogy feltölti a naptárat „örökbefogadókkal”, vagyis olyan üzletekkel, szolgáltatókkal, intézményekkel és munkahelyekkel, ahol egy-egy frekventáltabb napra, vagy napszakra kihelyezik a gyűjtőurnát. A szállításról az önkormányzat gondoskodik, így a jelentkezőknek tényleg nincs más dolguk, mint az adományozást a vásárlók, ügyfelek, betérők figyelmébe ajánlani.

A Mosolygömb november 25-e péntektől advent negyedik vasárnapjáig, vagyis december 18-ig „keresi a helyét”. Ebből az időintervallumból csak a városi gyertyagyújtások alkalmai adottak – ekkor a sétálóutcában, az önkormányzat adventi koszorújánál várja az adományokat, és az ott árusított forralt bor, valamint zsíros kenyér bevétele ugyancsak a gyűjtést gazdagítja. Az urna bármely más napon örökbe fogadható – jelentkezni a rádió központi számán, a 78/567-662-n lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában