Bács-Kiskun

2022.11.29. 15:52

Folytatódtak az önkéntes programok a Peszéri-erdőben

Az elmúlt hónapokban a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságnak (KNPI) több önkéntes programja volt a Peszéri-erdőben: immár harmadik alkalommal szervezték meg az Erdőkezelési tábort augusztusban, október 10-én és 22-én pedig évadzáró magoncozásra várták az erdő megmentéséért tenni akarókat – számolt be róla közösségi oldalán a KNPI.

baon.hu

Két nap alatt 37 önkéntes 7000 négyzetméternyi területet tisztított meg

Forrás: knp.hu

Mint írják, az első turnus résztvevői a Soproni Egyetemről, a MATE Szent István Campusáról és az E-misszió Természet-és Környezetvédelmi Egyesülettől érkeztek, míg a második turnusban a MATE Szent István és Georgikon Campusáról, a Soproni Egyetemről, illetve az Írottkő Natúrparkért Egyesület részéről voltak vendégeik.

A tábor során a különböző élőhelytípusokat bemutató terepi kirándulások mellett a résztvevők megismerhették az inváziós fásszárú növények eltávolításának lehetőségeit és azok gyakorlati megvalósításait. A táborozók 114 embernapnyi munkával járultak hozzá a Peszéri-erdő természeti értékeinek megőrzéséhez. 

Az őszi időszak sem telt tétlenül, október 10-én és 22-én évadzáró magoncozásra várták a Peszéri-erdő megmentéséért tenni akaró önkénteseket. A program alapvető céljai voltak, hogy az invazív fafajok minél több egyedét távolítsák el, és egyúttal kicseréljék a korábban szerzett tapasztalataikat többek között az ostorfa visszaszorításával kapcsolatban. Az ősz színeiben pompázó Peszéri-erdőben a két nap alatt 37 önkéntes 7000 négyzetméternyi területet tisztított meg az inváziós növényektől. Aki szeretne csatlakozni az önkéntesekhet, ITT tájékozódhat a lehetőségekről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában