Szent Kereszt Kórház

2022.11.14. 07:00

Bezárták a gyermekosztályt Kalocsán

A hétfőtől 2023. január 31-ig felfüggesztik a Szent Kereszt Kórház csecsemő- és gyermekgyógyászati osztályának működését, illetve a szülészet-nőgyógyászati osztály szülészeti ellátását – közölte pénteken az anyaintézmény, humánerőforrás problémákra hivatkozva.

Gábor János

Illusztráció

Fotó: Sopotnicki

A Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház közleménye szerint a kieső időszakban a szülészeti ellátást a Bajai Szent Rókus Kórház és a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kecskeméti szülészeti osztálya biztosítja, míg a gyermekek ellátását a kecskeméti csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály veszi át. A kórház gyermekgyógyászati és szülészeti ellátásnak felfüggesztése váratlanul érte az önkormányzatot, arról nekik is csak péntek délelőtt szóltak – közölte másnap a polgármester. 

Dr. Filvig Géza bejelentette: az ügyben kedd délutánra rendkívüli testületi ülést hív össze. Itt ad lehetőséget a kórház vezetésének arra, hogy tájékoztassák a nyilvánosságot a leállás okairól. A város ezzel egyidőben keresi a megoldást arra, hogy a két érintett ellátást a jövőben is biztosítani tudják a helyiek számára – írta a város vezetője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában