Munkálatok

2022.11.03. 06:55

A Kuruc vitézek tere után a Fazekas utcán folytatódik az útfelújítás Halason

Hamarosan elkészül a Kuruc vitézek terén a régi református temető mellett egy szakaszon épülő új út és parkoló, majd kezdődik a Fazekas Mihály utca felújítása is. A Fazekas utcai útépítésről szóló kivitelezői szerződést a napokban írta alá Fülöp Róbert polgármester a kivitelező Colas Út Zrt. képviselőjével, a beruházás 89 millió forintba kerül.

Pozsgai Ákos

Felvételünk a Kuruc vitézek terén készült, ahol az új parkolót építik a munkások

Fotó: Pozsgai Ákos

Időarányosan jó ütemben folynak az elkezdett útfelújítások Kiskunhalason, az egyik legnagyobb útépítés a Kuruc Vitézek terén zajlik augusztus óta, ahol az üzemanyag kúttól a 26. számú lépcsőházig újul meg a járda és az útburkolat.

Ezt megelőzően a Kiskunvíz Kft. szakemberei kicserélték a régi elhasználódott ívóvízhálózat vezetékeit, a gyakori csőtörések miatt korábban sok víz elszivárgott a talajba, ami nemcsak veszteséget okozott a szolgáltatónak, hanem az úttest alapját is rongálta.

Az útépítési munkálatok a végéhez közelednek, hamarosan aszfaltoznak és elkészült a lépcsőházak előtti, térkőből rakott új járda is, valamint szintén térkőből új parkolókat alakítanak ki. A nyolcvan férőhelyes parkoló tervezése során a szakemberek külön ügyeltek arra, hogy az építkezés során megvédjenek egy több százéves fát, valamint, hogy a műemléki védettség alatt álló régi református temető kerítésétől kellő távolságra legyenek az új parkolóhelyek. Az új parkoló jelentősen csökkentheti majd az itt működő Bóbita Óvodához reggelente és a délutáni órákban érkező járművek okozta forgalmi dugót. Egy korábbi fejlesztés során az óvodához vezető bekötő útszakasz kapott szilárd burkolatot és épült egy kisebb méretű parkoló is közvetlen az óvoda mellett. A munkálatokkal várhatóan az ősz végére készülnek el.

Az elmúlt napokban aláírta a kivitelezési szerződést a közeli Fazekas Mihály utca útépítési munkálataira vonatkozóan is a város polgármestere az építési munkálatokat végző céggel. A forgalmas útszakasz egy kiemelt kereskedelmi egységet, a Hirling József Lovasparkot, egy általános iskolát és kollégiumot is összeköt, így sürgető volt a már jócskán leamortizálódott útburkolat felújítása, valamint a megfelelő parkolóhelyek kialakítása, amelyek összköltsége bruttó 89 millió forint lesz.

Fülöp Róbert közlése szerint hamarosan további útépítések is elindulnak, ezek között említette a felsővárosi Eperd utcát, ahol korábban már elvégezték a belterületi csapadékelvezető csatornák felújítását, ahol egy csapadékgyűjtő is épült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában