Őszirózsa

2022.11.26. 19:31

30 éves jubileumot ünnepeltek a ballószögi nyugdíjasok – galériával

Fennállásának 30 éves évfordulóját ünnepelte meg szombaton a ballószögi Őszirózsa Nyugdíjas Klub. A vidám hangulatú eseményen felelevenítették a három évtized legemlékezetesebb pillanatait, köszöntötték a legrégebbi tagokat és egykori vezetőket.

Sebestyén Hajnalka

Az Őszirózsa Nyugdíjas Klub 30 éves fennállását ünnepelték

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A faluházban megtartott rendezvényen Bende Józsefné elnök mondott köszöntőt, aki 2016 óta vezeti a klubot. Elsők között köszöntötte dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselőt és Somogyi Lajos polgármestert, valamint a környékbeli nyugdíjas klubok képviselőit, akik megtisztelték jelenlétükkel az ünnepséget. 

Bendéne felkérte Rácz Istvánné Rózsikát, hogy elevenítse fel a kezdeteket. 1992-ben a Karácsonyi Iskolában alapították meg az akkor még Idősek Napközi Otthonát. Öt fővel indultak, voltak évek, amikor 50-60 főt is számlált a csapat. Sokféle programokat szerveztek az időseknek, kéthetente szentmisét tartottak, hímeztek, játékokat és ballagási tarisznyákat készítettek. Megalakult a népdalkörük, sok környékbeli klubbal ápoltak a kapcsolatot. Néhány évvel később vette fel a klub az Őszirózsa elnevezést. 

Bende Józsefné elnök ezt követően felidézte, hogy a három évtized során kik vezették előtte a klubot: Rácz Istvánné, Vancsai Lajosné, Barta Jánosné, Tóth András, Rigóné Szabó Piroska.

Jelenleg 36 tagjuk van, akik közül 11 férfi és 25 nő, az átlagéletkor 75 év, a legfiatalabb tagjuk 62, a legidősebb 87 éves. 

2012 óta tagjaik a Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetségének, nagyon sok rendezvényükön részt vesznek, legyen az sportverseny vagy éppen népdaltalálkozó. Emellett az országos nyugdíjas szövetség eseményein is, ha tehetik, ott vannak. 
A rendezvényeik sorát gazdagítja, hogy a ballószögi helyi közösségi programokon is mindig aktív résztvevők. A népdalkör mellett a senior örömtáncba is bekapcsolódtak, dalos találkozókat rendeznek. Sokat kirándulnak, és a környékbeli nyugdíjas klubokkal is kapcsolatot ápolnak.

Jelenleg havonta kétszer találkoznak, gyakran szerveznek kvízvetélkedőket, zenés-táncos beszélgetős délutánokat, megünneplik a név- és szülinaposokat, farsangolnak, karácsonyoznak és szilvesztereznek. Nem utolsó sorban egészségmegőrző sétákat tesznek közösen. 

A klubélet mindennapjait Bendéné olyan régi fényképekkel és videós bejátszások szemléltette, melyek kitűnően tükrözték a tagok mennyire szeretnek táncolni, mulatni, olykor bolondozni, hiszen nem csak 20 éveseké a világ.
Az elnök köszöntötte a legrégebbi tagokat, akik már több mint 20 éve oszlopos tagjai a klubnak, majd az egykori vezetőket ajándékozta meg egy-egy szál virággal, illetve itallal. A tagok is köszönetet mondtak vezetőjüknek. Kormányosné Makai Eszter, a Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetségének elnöke pedig elismerő oklevelet adott át a klubnak a 30 év alkalmából, illetve Bende Józsefnének a kiváló munkája elismeréseként. 

A 30 éves születésnapot egy közös ebéd, torta, zene tette még emlékezetesebbé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában