Egészség

2022.10.01. 20:53

Közel százharminc diáknak biztosított ingyenes látásvizsgálatot a kecskeméti Lions klub

Szeptember utolsó hetében a Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai újra ingyenes látásvizsgálatot végeztek diákok körében.

Sebestyén Hajnalka

Összesen 126 gyermek látását ellenőrizték a szakemberek

Fotó: Kecskeméti Szent László Lions Klub

Először a tanulási nehézségekkel küzdő fiatalok körében, a Kecskeméti Szakképzési Centrum Fazekas István Szakiskolába, majd a Kodály Zoltán Ének-Zenei Általános Iskolába települtek ki a Lions klub tagjai, a Kuti Optika munkatársaival – tudtuk meg Harsányi Zsuzsanna elnöktől. 

A középiskolában 56 tanuló és több dolgozó szemszűrését végezték el, az általános iskolában pedig a teljes első és második évfolyam, mintegy 126 gyermek látását ellenőrizték a szakemberek.

A két intézményben 27 főnél találtak szemromlást. Ez részben a szemüvegesek nem megfelelő dioptriájából adódott, részben olyan gyerekeket szűrtek ki, akik eddig nem hordtak szemüveget, de nagy szükségük lenne rá.

A látás védelme a Lions-mozgalom legfontosabb tevékenysége 
Fotós: Kecskeméti Szent László Lions Klub

A klub és az optika magas kedvezményt ajánl a családoknak a készülő szemüvegekhez. A gyerekek egy részének új szemüvegét pedig teljesen a klub finanszírozza, mintegy 700 ezer forint értékben. Ezeket október 21-én a Hírös Agórában rendezendő jótékonysági gálaestjük előtt adják át, ünnepélyes keretek között.

A lions mozgalom legfontosabb tevékenysége a látás védelme, melyért világszerte több mint 1,4 millió Lion küzd. A Kecskeméti Szent László Lions Club tagjai is, hagyományosan évi 3-5 ingyenes szemszűrést végeznek hátrányos helyzetűek, fogyatékkal élők, gyermekek és idősek körében, elsősorban Kecskeméten, de a környező kistelepüléseken is. 

Októberben a látás hónapjában több rendezvényt is terveznek. Színházi előadást visznek a Juhar utcai iskola sérült tanulóinak, érzékenyítő délutánt tartanak a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 4. osztályosainak az Érzékelések kertjében, jótékonysági gálaestet tartanak a Hírös Agórában, díjakat adnak át a Bács-Kiskun Megyei Vakok és Gyengénlátók által szervezett irodalmi pályázaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában