Nyílt nap

2022.10.14. 20:58

Folyamatosan növekszik a bajai sportközpont népszerűsége

Nyílt napot rendeztek a Honvédelmi Sportközpontban. A látogatók megismerkedhettek a foglalkozások vezetőivel, illetve kipróbálhatták magukat a lézer- és légfegyverlövészet során, valamint íjászkodhattak is.

Márton Anna

Archív-felvétel

Fotó: Márton Anna

Varga Balázs, a Honvédelmi Sportközpont honvédelmi vezetője hírportálunknak elmondta, hogy az intézmény egyre népszerűbb a bajaiak és a környékbeliek körében, rendkívül közkedvelt a katonai testnevelés óra is. 

– Az általános iskoláktól kezdve a főiskoláig mindenki együttműködést keres a Honvédelmi Sportközponttal. Rendszeresen nálunk tartják a tömbösített testnevelés órákat, lövészetre hozzák a fiatalokat. Novembertől a triatlonosok is ide teszik át a bázisukat. Tőlünk indulnak majd futni, kerékpározni, használják az edzőtermet is. Lassan telt ház lesz – mondta el hírportálunknak Varga Balázs. 

– A nyílt nappal az volt a célunk, hogy a szülők megismerhessék a helyet és az oktatókat, akik a gyerekekkel foglalkoznak. Tavaszra egy nagyobb rendezvényt tervezünk a város lakóinak. Olyan bajai­aknak, akik még nem ismerik a sportközpontot, és reméljük, kedvet kapnak ahhoz, hogy közelebbi kapcsolatba kerüljenek a lövészettel és az egyéb sportágakkal – tudtuk meg Bócsa Barnabástól, a Honvédelmi Sportközpont referensétől. 

Kitüntetés

Budapesten, az Országos Honvéd Kadét Konferencián a Honvédelmi Minisztérium kitüntette Varga Balázs honvédelmi vezetőt a honvédelmi nevelésben nyújtott kiemelkedő munkájáért. Varga az öt évvel ezelőtt indult kadétképzés egyik kidolgozójaként ismert. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában