Megtakarítás

2022.10.26. 19:30

Energetikai intézkedések a kecskeméti Piarista Iskolában: költözik a felső tagozat

A kecskeméti Piarista Iskola fenntartója, a Piarista Rend Magyar Tartománya minden intézményében szigorú energiamegtakarítási intézkedéseket vezet be, hogy a lehető legnagyobb mértékben tudják az egyes intézmények csökkenteni a fogyasztásukat – olvasható a kecskeméti iskola szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

baon.hu

Energiamegtakartási céllal hoztak intézkedéseket a kecskeméti iskolában

Fotó: Piarista Iskola

A kecskeméti Piarista Iskola felső tagozata 2022. november 2-től előreláthatólag március 3-ig a Czollner térről az iskola Piaristák teri épületeibe költözik át. Mindez nem érinti jelentősen a munkarendet, azaz marad a megszokott tanítási rend mindenki számára. Az órarend jelentős változtatására és csoportok összevonására sincsen szükség. Minden osztály állandó osztálytermet kap – hangsúlyozta Mikulás Domonkos igazgató a közleményben.

Emellett tanítási napok átcsoportosításával a karácsonyi szünet december 17-én kezdődik az iskolában, az óvoda munkarendjét ez nem érinti.

A felsős osztályokat a Piaristák teri épületben és a Jókai utcai kollégiumi épület földszinti termeiben helyezik el. – Az elhelyezés szűkösebb lesz ugyan, a termek kihasználtsága maximális, de mindent megteszünk azért, hogy a pedagógiai tartalom ne szenvedjen kárt – fogalmazott az iskolaigazgató.

Minden intézményük az adottságaikhoz igazítva, helyi szinten szabályozza a napi működését. A szokásosnál alacsonyabb átlaghőmérséklet, a melegvíz-fogyasztás csökkentése, a villanyhasználat szabályozása, a helyiségek szellőztetésének és a nyílászárók zárva tartásának szabályozása minden diáktól és pedagógustól nagy odafigyelést, közös felelősségvállalást igényel.

Mint a közleményben olvasható, folyamatosan, napi szinten nyomon követik és elemezik az intézmények fogyasztási mutatóit, hogy minél gyorsabban tudjanak előkészíteni esetleges további szükséges döntéseket.

Mindent megtesznek, hogy a diákokat, pedagógusokat, szülőket és minden munkavállalót folyamatosan tájékoztassanak az életbe lépő intézkedésekről és bevonják a megtakarítási folyamatokba.

„A közösség összefogása és együttes fellépése olyan megtartó erő, amely a nehézségekben is biztos erőforrást jelent mindannyiunknak” - áll a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában