Galériával

2022.10.23. 15:05

Az 1956-os forradalomra emlékeztek Baján

Az 1956. október 23-i forradalom és szabadságharc tiszteletére megrendezett ünnepi megemlékezés a Bajaszentistváni Szent István király templomban 10 órakor szentmisével kezdődött.

Márton Anna

Baján is megemlékeztek.

Fotó: Márton Anna

 Az eseményen Menyhárt Sándor atya celebrált misét. Az ünnepségen részt vett és koszorút helyezett el Zsigó Róbert Baja és térsége országgyűlési képviselője, Nyirati Klára polgármester. A városrészi megemlékezésen a Bajaszentistváni Általános Iskola diákjai felelevenítették az 1956-os események fontosabb momentumait. A plébániatemplom melletti emlékműnél dr. Sörös Gergely alpolgármester mondott ünnepi beszédet.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc ünnepi megemlékezés délután a városháza aulájában koszorúzással folytatódott, majd a Városi Színházteremben a III. Béla Gimnázium diákjainak műsorát tekintette meg az emlékező közönség. A műsort követően a Déri kertben az 1956-os emlékműnél ünnepi koszorúzás zárta az egész napos eseménysorozatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában